• İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Medreseden kaçan bir âlim: İmam Gazali

Medreseden kaçan bir âlim: İmam Gazali
Abdülhüseyin Zerrinkub’un, İmam Gazali’nin hayatını ve fikirlerini anlattığı biyografik “Medreseden Kaçış” eseri, birçok ilim dalında eser veren büyük alimi tanıma için oldukça faydalı. İsmail Aydoğdu yazdı.

Tarihsel kimi kişi/liklerin tanınması ve anlaşılması günümüzü açıklamak için de hayati önem taşımaktadır. Bu kişiler birçok ilmi çalışmada tartışılmakta, iddia ve görüşleri hala referans alınmaktadır. Söz konusu kişiler gerek kendi dönemlerini gerekse sonraki dönemleri görüşleri ve eserleri ile etkilemiş, özelikle düşünsel anlamda çığır açmış, geniş kitleleri etkilemişlerdir. İslam dünyası söz konusu olduğunda örnek verilebilecek bu kişilerin ilk sıralarında İmam Gazali (450/1058-505/1111) yer alır. Gazali, ilginç hayat hikâyesi, ilgilendiği alanlar, yazdığı eseler ile günümüzde hâlâ çok fazla tartışılan ve görüşleri üzerine lehine ve aleyhine  yayınlar yapılan tarihi bir kişiliktir. Fıkıh, kelam, felsefe, tasavvuf, siyaset gibi alanlarda farklı zamanlarda dile getirdiği görüşler, çoğunlukla bir bütünlükle ve tarihsel koşullar göz önüne alınmadan Gazali’ye dair yapılan olumlu ve olumsuz eleştiriler, onun fikirleri etrafında keskin ayrımlamalara neden olmaktadır.

Devamı: https://www.dunyabizim.com/kitap/medreseden-kacan-bir-lim-imam-gazali-h41248.html

Bu haber toplam 562 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim