• İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Milli edebiyatın usta ismi Emine Işınsu adına ödül

Milli edebiyatın usta ismi Emine Işınsu adına ödül
Geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz, Türk Edebiyatı'nda eserleriyle, fikirleriyle iz bırakan Emine Işınsu adına ödüllü roman yarışması düzenlendi.

Eşi Prof. Dr. İskender Öksüz ve çocukları tarafından tertiplenen "Emine Işınsu Roman Ödülü" için başvurular 17 Mayıs 2022 tarihinde başlatıldı. Ödüllü roman yarışmasının sonuçları Emine Işınsu'nun doğum günü olan, 17 Mayıs 2023 tarihinde açıklanacak. Şartnameye http://emineisinsu.com sitesinden ulaşılabilir.

Türk edebiyatının öncü isimlerinden şair ve yazar Halide Nusret Zorlutuna'nın kızı olan ve 'Çiçekler Büyür', 'Sancı' ve 'Azap Topraklar' gibi unutulmaz romanların yazarı Işınsu, döneminin gençliği üzerinde büyük etkisi olan 'Töre' dergisini de çıkarmış ve yönetmişti. Edebî kişiliğine dair birçok yüksek lisans ve doktora tezleri yazılan Işınsu'nun, 'Bir Yürek Satıldı' oyunu, 'Küçük Dünya' romanı dizi olarak çekilmiş ve TRT'de yayınlanmıştı.

Ödül jürisinde Alev Alatlı, Prof. Dr. Bilge Ercilasun, Prof. Dr. Belkıs Altuniş Gürsoy, Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Yağmur Tunalı yer alıyor.

Devamı: https://www.yenicaggazetesi.com.tr/milli-edebiyatin-usta-ismi-emine-isinsu-adina-odul-543120h.htm

Bu haber toplam 443 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim