• İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C

Muhit Dergisinin 29. Sayısı Yayımlandı (Mayıs, 2022)

Muhit Dergisinin 29. Sayısı Yayımlandı (Mayıs, 2022)
Şair ve yazar İbrahim Tenekeci yönetiminde yayın hayatına devam eden Muhit, Mayıs sayısıyla yürüyüşüne kaldığı yerden devam ediyor.

Nisan sayısında Kuşlar'ı dosya konusu yapan derginin Mayıs sayısı, Zeki Bulduk'un yakın zamanda kaybettiğimiz şair Bülent Parlak'ın ardından kaleme aldığı yazısı ile açılıyor. Necip Tosun'un "Dünya Romanında Türk İmgesi" başlıklı kıymetli yazısı ise bu sayının kapağında yer alan diğer bir yazı.

Şiir

Her kuşaktan pek çok kıymetli ismin şiirlerine yer veren Muhit'in şiir sayfaları her zamanki gibi oldukça zengin. Ali Emre'nin "Kamburdaki Küfe" isimli şiiriyle açılan sayfaları Said Yavuz'un "Eskiden", Mehmet Tepe'nin "Kim Bilir Belki de Üzülmemeliyiz" şiiri takip ediyor. Emel ÖzkanAynur Dilber, Murat Güzel, Tuba Kaplan, Mustafa Uçurum, Mehmet Aycı, Yunus Karadağ, Mehmet Fatih Öz, Emre Demir, Süleyman Unutmaz, Şakir Kurtulmuş, Ali K. Metin, Ömer Yalçınova, Mustafa ÖzçelikNecdet SubaşıSoner Karakuş ve İbrahim Tenekeci bu sayının diğer şairleri.

Muhsin Macit ile Söyleşi

Bekir Salih Yaman soruyor, Klasik Türk Şiiri sahasının önemli isimlerinden Prof. Dr. Muhsin Macit cevaplıyor: "Zihniyet değişimi iklim değişimi gibidir"

Devamı: https://www.kitaphaber.com.tr/muhit-dergisinin-29-sayisi-yayimlandi-mayis-2022-k4764.html

Bu haber toplam 316 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim