• İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Murat Özel’in Aynı Adlı Şiir Kitabı Hakkında Ne Dediler

Murat Özel’in Aynı Adlı Şiir Kitabı Hakkında Ne Dediler
Geçtiğimiz Aralık ayında Ötüken Yayınları tarafından yayınlanan Murat Özel’in Aynı adlı şiir kitabı hakkında şairler görüşlerini bildirdi. 76 sayfadan oluşan kitap şairin ilk şiir kitabı.

Zeynep Arkan: Şiirin dünyayı değiştirme gücüne inanmasa şiir yazmayacak sanki Murat Özel. Yadırgayan, sorgulayan ve bu sebeple insanı her önüne konanı kabul etmeden yaşamaya davet eden, kırgınlığına ortak olacak okurlar için yazan bir şair. Özel, kıvrak konuşuyor, gerçekleri kıvırmıyor, eğip bükmeden doğru bildiğini savunuyor. Bu savunmada saldırı yok, kin, nefret tohumları etrafa saçılmıyor fakat asla kabul de yok. Değişimi reddediş ve bu konuda direnen inancıyla duruş sahibi bir kalem. Şiir şaire hareket alanı açtığı kadar, ideal dünyasını da bizlere açıyor. Merhamet, adalet, insan kalmanın önemi gibi temel konularda titizlik, özen, inançla donanma halleri içinde yazılmış şiirler şairin ideal dünyasının bir yansıması. Bu yansımada dikkat çekici bir öz var, müzikli bir ahenk de var. Yolu açık olsun.

Devamı: https://www.izdiham.com/murat-ozelin-ayni-adli-siir-kitabi-hakkinda-ne-dediler/

Bu haber toplam 289 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim