• İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C

Mustafa Çelik: Siyonist İsrail, Batı Dünyası’nın İslâm topraklarındaki çıkar şebekesidir

Mustafa Çelik: Siyonist İsrail, Batı Dünyası’nın İslâm topraklarındaki çıkar şebekesidir
İsrail’in varlık sebebi, Siyonizm’dir. Siyonizm, ana kucağındaki bebeği zevkle öldüren gözü dönmüş katillerin ilham kaynağıdır.

Dünyadaki bütün terörist örgütlerin bu veya şu şekilde Siyonist İsrail ile bir ilişkisi, irtibatı vardır. Çünkü Siyonist İsrail insanlık düşmanıdır.

Yahudi ve Hıristiyanların ekmek kapıları bir olmasının sebebi, itikadlarının aynı olmasından kaynaklanmaktadır. Rabbimiz haber veriyor:

“(Bir de) Yahudiler ve Hristiyanlar, “Biz Allah’ın oğulları ve sevgili kullarıyız” dediler. De ki: “Öyleyse (Allah) size neden günahlarınız sebebiyle azap ediyor? Hayır, siz de O’nun yarattıklarından bir beşersiniz.” (Allah) dilediğini bağışlar, dilediğine azap eder. Göklerin, yerin ve bunların arasında bulunanların da hükümranlığı Allah’ındır. Dönüş de ancak O’nadır.” (Maide Sûresi/ 18)

Kur’ân-ı Kerim’e göre Yahudi ve Hıristiyanların Allah tasavvurları batıl ve atıldır. Bizler Rabbü’l âlemine iman ederken onlar Milli Rab inancına sahiptirler. Güçleri yetse dünyada Yahudi ve Hıristiyanların dışında herkesi öldürür. Siyonizm’i bunun için icad etmişlerdir.

Siyonizm, Hıristiyanlardan alınmış ödünç bir ideolojidir. Siyonizm, İsrail’in ana ideolojisi olup dünyanın çeşitli noktalarında yaşayan Yahudileri -ata yurdu olduğu iddiasıyla- Filistin topraklarına taşıyıp burada bir Yahudi devleti kurmayı amaçlamıştır. Bir fikri akım ve sosyal hareket olarak 19. yüzyılın sonlarında ortaya çıkan Siyonizm 1948’de amacına ulaşmıştır. Bu gelişme sübjektif yönüyle Hıristiyan dünyasındaki şartlarla bağlantılı olduğu kadar, objektif boyutta Yahudiliğin kendi iç dinamikleri ile ilgilidir. Katolikler ve Ortodoksların Yahudileri dışlaması onların topluma kaynaşmasını engelleyerek ulusal bilinci beslemiştir. Öte yandan Protestanlar Mesih İsa’nın yeryüzüne tekrar gelişi için Filistin topraklarında bir Yahudi devleti kurmanın şart olduğuna inanarak 17. yüzyıldan itibaren bu uğurda çalışmışlardır. 

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/mustafa-celik/siyonist-israil-bati-dunyasinin-islam-topraklarindaki-cikar-sebekesidir-45255.html

Bu haber toplam 152 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim