• İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Mustafa Uçurum: Nisan 2022 dergilerine genel bir bakış-2

Mustafa Uçurum: Nisan 2022 dergilerine genel bir bakış-2
Hece’de İhsan Deniz Dosyası

Nisan 2022 sayısında Mehmet Solak editörlüğünde İhsan Deniz dosyası hazırlamış Hece dergisi.  80 şiirinin bir özetidir İhsan Deniz şiiri. Bir dönemin tanımı olacak kadar net bir şiir ve poetika ortaya koymuştur. Kendine has bir tavrı olan, şiirindeki derinliği yaşantısına da sindirebilmiş ender şairlerdendir Deniz.

Dosyada yer alan yazılardan paylaşımlar yapacağım.

Yücel Kayıran - İhsan Deniz’in Şiiri; Yersiz Yurtsuzun Mistik Şiiri

“İhsan Deniz’in şiirinin ayırıcı özelliği, şiirde konuşan anlatıcı-benin, yersiz yurtsuz olmasında, bir yersiz-yurtsuzluk durumu içinden konuşmasında ortaya çıkar. Yersiz yurtsuz olmanın özgürlüğü ya da bir yerinden edilme, yer değiştirme veya zorla yerleştirme durumunu dile getirmez İhsan Deniz şiiri. Ne özgür olmaklık halinin şairidir İhsan Deniz, ne de bir zapturapt altına alınma halinin şairi… Yersiz yurtsuzluk siyasi biçiminde yer almaz onda. İhsan Deniz’in şiirindeki yersiz yurtsuzluk sorunu, şairin dile getirmek istediği bir problem olarak değil, bir konu ve içerik olarak da değil, bir biçim, bir tarz olarak, şiirde konuşan anlatıcı-ben’in, kapladığı bir zeminin olmayışında, belli bir yerde bulunmayışının sonucu olarak ortaya çıkmaktadır.”

Devamı: https://www.dunyabizim.com/nisan-2022-dergilerine-genel-bir-bakis-2-makale,2535.html

Bu haber toplam 243 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim