• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Müzmin mağlup kifayetsiz muhteris

Müzmin mağlup kifayetsiz muhteris
Fransa’nın en genç cumhurbaşkanı unvanıyla göreve gelen, geride bıraktığı 3 yıl içinde ülkeyi kaosa teslim eden Macron, 28 Haziran’daki ikinci tur yerel seçimlerde kısa siyasi tarihinin en büyük hezimetini yaşadı.

Metin Yavuz 15 yaşına geldiğinde Fransa’ya yerleşmişler. Burada ortaokul ve liseyi yeniden okumak zorunda kalan Yavuz, tekrarlayan eğitimi nedeniyle zaman kaybetmiş ama bu kayıp onun yolunu da çizen en büyük etken olmuş.

Haberin başlığı Türkiye muhalefetiyle ilgili gibi görünse de, öyle değil. Türkiye’ye karşı Libya konusunda cephe alan hatta savaşı göze alamadığı için NATO’yu üstümüze salmaya çalışan Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile ilgili. Fransa’nın en genç cumhurbaşkanı unvanıyla göreve gelen, geride bıraktığı 3 yıl içinde ülkeyi kaosa teslim eden Macron, 28 Haziran’daki ikinci tur yerel seçimlerde kısa siyasi tarihinin en büyük hezimetini yaşadı.

Macron’un ırkçılık ve Napolyonculuk heveslerinden bıkan Fransızlar, sandıkta ağır konuştu. Hatta Paris’te 99 yıldır belediyeyi yöneten komünistlerden bıkan halk, Yozgatlı bir Türk’ü kurtarıcı olarak seçti.

2017’de 39 yaşındayken Fransa’nın en genç cumhurbaşkanı sıfatıyla iktidara gelen ve halkta büyük umutlar uyandıran Macron, son seçimde aldığı ve daha önemlisi ‘alamadığı’ oylarla yolun sonuna geldiğini anladı. 28 Haziran Pazar günü yapılan ikinci tur yerel seçimlerden önce “Bu seçimi de bitirip 2022’deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine odaklanmak istiyorum” diyen Macron, 2022’yi siyasi olarak göremeyebileceğini de ilk kez gördü.

Devamı: https://www.gzt.com/gercek-hayat/muzmin-maglup-kifayetsiz-muhteris-3547825

Bu haber toplam 359 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim