• İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Konya 21 °C
  • Sakarya 15 °C
  • Şanlıurfa 25 °C
  • Trabzon 19 °C
  • Gaziantep 24 °C
  • Bolu 15 °C
  • Bursa 16 °C

Namık Açıkgöz'dan:Amerika, Rojava’da örgüt istemiyor

Namık Açıkgöz'dan:Amerika, Rojava’da örgüt istemiyor
Ortadoğu’nun yoğun kaynamalı kazan olacağı, sadece uzun süreli Filistin meselesinden değil, Obama’nın 2008’de ABD Başkanı seçilmesinden belli idi.
namikacikgz2

Ortadoğu’nun yoğun kaynamalı kazan olacağı, sadece uzun süreli Filistin meselesinden değil, Obama’nın 2008’de ABD Başkanı seçilmesinden belli idi. Ortadoğu’daki Amerika tepkisini sadece o, yani Müslümanlığa bulaşmış biri törpüleyebilirdi. İkinci bir Vietnam hezimeti ve faciası yaşamamak için Amerika, Ortadoğu’da yerli müttefiklere de sahip olmalıydı. 1991 Körfez çıkarmasından sonra yaşadığı sendromdan sıyrılmak için ABD derin devleti, Obama kartını açtı ve bununla Ortadoğu’da sempati toplama gayretine düştü.

Şu anda Ortadoğu’daki en büyük kart, Kürt kartıdır.

Birinci Dünya Savaşı’ndan beri Ortadoğu topraklarından gözünü ayırmayan ABD ve Ortadoğu topraklarına doymayan İngiltere, yeni dünya dengeleri için manivelayı Ortadoğu’ya vururken, PKK’yı da manivela olarak kullanıyor.

Tabii, PKK tek boyutlu bir sonuç değil... PKK ile beraber diğer Kürt örgütlerini (Barzani ve Talabani taraftarları) de göz önünde bulunduran Amerika, Kuzey Irak’ta oluşan siyasi yapılanmanın oluşumuna, ikinci Irak harekâtıyla doğrudan katkıda bulundu. Şimdi orada bir ABD uydusu devlet var.

 

 

 

 

 

 

                                          

                                 

                                                         Yazınındevamı için:http://www.habervaktim.com/yazar/67485/amerika-rojavada-orgut-istemiyor.html

 

 


Bu haber toplam 643 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim