• İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C

Nedim Şener: FETÖ İsmailağa’yı ele mi geçiriyor

Nedim Şener: FETÖ İsmailağa’yı ele mi geçiriyor
BUGÜN İstanbul’un Fatih ilçesi Çarşamba semtinde İsmailağa tarikatının düzenlediği bir basın toplantısına gideceğim.

Sadece benim için değil, belki de basın tarihimizde bir ilk olacak. Bölünme aşamasına gelen ve içinde Fetullahçı Terör Örgütü tartışmalarının olduğu bir tarikat ilk kez kapılarını gazetecilere açıyor. Her şey İsmailağa Cemaati’nin şeyhlik silsilesinde 36’ncı isim olan Mahmut Ustaosmanoğlu’nun 2022 yılında vefatı ile başladı. Kendisinden sonra herhangi bir ismi “mürşit” olarak ilan etmeyen Mahmut Ustaosmanoğlu’ndan sonra silsilenin bitmesi ile “rabıta” yoluyla şeyhlik tartışması başladığı iddia ediliyor. Tarikat dilinde “rabıta” günlük 10-15 dakikalık seanslar halinde, rabıta yapacak kişinin Mahmut Efendi’yi düşünerek bir nevi onun yerine karar alması anlamına geliyor. Bunun tehlikeli yönü rabıta yapacak kişinin tehlikeli bir amacı olması halinde; kendi düşünce ve fikirleriyle sayıları milyonları bulan İsmailağa Cemaati’ni sadece kendisi için değil tüm toplum için tehlikeli bir noktaya taşıma riski.

RABITA TARTIŞMASI�

Silsilede 36’ncı isim olan Mahmut Ustaosmanoğlu’ndan sonra İsmailağa Cemaati’nin başına Hasan Kılıç getirildi. 22 Nisan 2024 günü Hasan Kılıç'ın da ölümüyle cemaat içinde iktidar ve güç savaşı gün yüzüne çıktı.

Devamı: https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/nedim-sener/feto-ismailagayi-ele-mi-geciriyor-42454282

Bu haber toplam 194 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim