• İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Orada bir Filistin var uzakta

Orada bir Filistin var uzakta
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Filistin Araştırmaları İmar ve Dayanışma Derneği (Filistin Platformu) ve İstanbul Ticaret Odasının (İTO) girişimleriyle hazırlanan "Osmanlı Filistini Yer İsimleri Kılavuzu ve Atlası (1516-1917)" adlı kitabın tanıtımı üzerine Kübra Tolak tarafından kaleme alınan yazıyı alıntılıyoruz.
Geçtiğimiz Şubat ayında İstanbul Ticaret Odası tarafından yayınlanan Osmanlı Filistini Yer İsimleri Kılavuzu ve Atlası (1516-1917) isimli eser Filistin çalışmaları için önemli bir mihenk taşı olarak literatürde yerini aldı. Peki, bu eser nasıl bir çalışma sürecinin mahsulüdür? Kimler niçin böyle bir eser ortaya koymuşlardır? 2013 yılında Filistin Platformu’nun “Osmanlı Arşivlerinde Filistin Belgeleri” isimli projesi Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından desteklenmeye başladı. Projenin amacı Osmanlı modernleşmesinin bölge mülkiyetine nasıl yansıdığını ortaya koymak ve gasp edilen mülki hakların tespitini yapmaktı. Projenin başına Ortadoğu ve Afrika Araştırmacıları Derneği Başkanı Prof. Dr. Zekeriya Kurşun getirildi. Zekeriya Kurşun tarafından bir proje ekibi oluşturularak uzun soluklu olacak çalışmanın ilk aşamasına başlandı. Araştırma ekibi içerisinde Prof. Dr. Ömer İşbilir, Abdülkadir Steih, Ali İhsan Aydın, Ali Sarı, Ali Okumuş, Kübra Tolak Sağlam, Mustafa Öksüz, Zeynep Bilgin Geçer gibi isimler bulunuyordu.
Bu haber toplam 386 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim