• İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Raf Ömrü: Kitaplardan Dünyalar Kurmak

Raf Ömrü: Kitaplardan Dünyalar Kurmak
Güzel manzaralı bir pencerenin gizli bir edebiyat menfezi olduğunu sananlardan biri olarak yanıldığımı anlamış bulunmaktayım.

Bunun yanında yazarın ruh kavramının pastoral resimler içinde değil ayak basılmamış mekânlarda eserini mayaladığı gerçeğiyle hem hâl olmaktayım.

Kitapların dünyaya geldiği masalar, bir illüzyonistin masası gibi görülüp, Goethe'nin masasındaki mürekkep lekeleri, Ferdinand'ın gömleğindeki kan lekeleri kadar ilgi gördüğünü bilmek rahatlatmalıydı beni. Yazarın içsel mekânla olan bağ ile dışsal mekân ile kurduğu bağ arasında okumanın kapı aralayıcı bir rolü olduğu gerçekliğiyle yüzleştiriyor bizi Ali Ural.

İyi bir yazar iyi bir okurdur ayrıca, birbirinden ayrılamaz gerekliliklerdir bunlar. Dünyadan başka sığınacağımız yegâne yer, kitaplarla kurduğumuz dünyamızdır. Bizden önceki kitapseverler de öyle hissediyordu, bizden sonrakiler de öyle hissedecekler, burası muhakkak.

Devamı: https://www.kitaphaber.com.tr/raf-omru-kitaplardan-dunyalar-kurmak-k4700.html

Bu haber toplam 307 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim