• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Raif Karadağ Dosyası

Raif Karadağ Dosyası
Yolpalas Cinayetinden Cihan Palas Cinayetine

Milli Dava, Bir Efsane: Raif Karadağ

İlkin 1970’li yıllarda duyduğum bir efsane isimdi Raif Karadağ. Petrol Fırtınası’nın bir fırtına estirdiği yıllar. 1969 yılında ilk yayınlandığı tarihten itibaren çok konuşulan bir eserdi, Petrol Fırtınası. Dolayısıyla bir milli davada ismi çok geçen, çok konuşulan bir yazardı Raif Karadağ. 1970’lerde eser ve çalışmalarıyla bir Raif Karadağ efsanesi oluşmuştu bu ülkede. Musul petrolleri üzerinde Türkiye’nin hakları ve petrol gerçeği üzerine Türkiye’de araştırmalarıyla en derinlemesine bilgi sahibi bir isim. Ankara’da tek başına bir otel odası ve bir sabah, 22 Aralık 1973 sabahı, Ulus’ta, otelde odasında ölü bulunan bir Raif Karadağ.

1970’lerden itibaren  Türkiye’nin pek çok fikir adamı ve özellikle milli konularda hassasiyeti olan yazarların yazı ve eserlerinde ‘’Raif Karadağ’’ ismi ve ‘’meçhul ölümü’’ ve bir ‘’otel odası’’ şeklinde ifadelerin geçtiği pek çok yazı okuduğumu hatırlıyorum. Halen de okumaya devam ediyorum.

Devamı: https://www.maarifinsesi.com/raif-karadag-dosyasi/

Bu haber toplam 486 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim