• İstanbul 19 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 20 °C
  • Konya 17 °C
  • Sakarya 15 °C
  • Şanlıurfa 21 °C
  • Trabzon 16 °C
  • Gaziantep 16 °C
  • Bolu 9 °C
  • Bursa 15 °C

Rüya Günlükleri-8 Satranç

Rüya Günlükleri-8 Satranç
Rüyamda; telefonum çalıyor, Sami arıyor. İlk çalışta açıyorum. Sonra üç, dört defa daha çalsaydı diyorum. “Alo!” diyorum.
Telefondaki kişi Sami’nin eşi; “O iş bitti, Sami sayesinde sen yaptığın her işi satranç oynar gibi düşünerek yapmayı öğrendin” diyor. “Hangi iş bitti?” diyorum. “Sami’nin kurumdaki işi bitti, o zaten başka yere gidecek”
diyor. Sabah uyanınca rüyamı ve rüyanın bana verdiği mesajı düşündüm. Ben, “Sami şikâyet edecek, ona fırsat vermeyelim, onun bize diyecek bir sözü olmasın” diye, yaptığım her işi daha detaylı, düşünerek yaptım.
İşyerimde çalıştığım arkadaşım sürekli problem üreten, her işi yokuşa süren biriydi. Kurumda bir işle ilgili görev dağılımı ya da malzeme alımı olsa “İşi düzgün yaptınız mı, evraklar doğru mu? Yoksa…” Sürekli bizi şikâyet etmekle tehdit ederdi. Dürüstlük abidesiydi. Her konuşmasında Yunus Emre, M. Akif Ersoy’dan sözler söyler, doğruluktan bahsederdi. Göreve zamanında gelmez, kendine tanımlanan işleri yapmaz, yolunda giden bir işi de bozardı. Ben de her işi başarmaya çalışan, sorumluluk sahibi biri olarak kurumda bir iş aksamasın, istiyordum. Benim ya da başkasının işi yapması önemli değildi, önemli olan işin yapılmasıydı. Her işe koşuyordum ama bu arkadaş sürekli problem çıkarıyordu. Hem onun işini yapıyordum hem de tavırları, sözleri beni yoruyordu. Bir terapist arkadaş bana, “Olumsuzluklar, kötü olaylar da bize katkıdır” dedi. “Sami, bana ne öğretmiş olabilir ki, bana hangi yönden katkısı olmuştur?” diyerek güldüm.
Bu haber toplam 202 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Yavuz Bülent Bakiler, son yolculuğuna uğurlandı30 Eylül 2025 Salı 08:37
  • Güz Sonatı29 Eylül 2025 Pazartesi 13:14
  • Fatma Gülşen Koçak Hz Hatice’yi Anlattı23 Eylül 2025 Salı 11:20
  • Bursa: Şiir Şehir17 Eylül 2025 Çarşamba 12:09
  • Selim Cerrah Cihannüma Genel Başkanı oldu16 Eylül 2025 Salı 13:43
  • Genç Birikim dergisinin Eylül 2025 (279'uncu) sayısı çıktı.15 Eylül 2025 Pazartesi 11:47
  • Kaybettiğimiz Meçhul; Kendimiz11 Eylül 2025 Perşembe 14:21
  • Yaşayan Dil-Yaşatan Dil11 Eylül 2025 Perşembe 12:08
  • Modern Dünya İnsanın Hikayesi: Yokuşa Akan Sular10 Eylül 2025 Çarşamba 13:39
  • Şiir Ezber mi Bozacak Rahatsız mı Edecek?08 Eylül 2025 Pazartesi 10:43
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim