• İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C

Sadra Şifa Veren Şehir Sesleri

Sadra Şifa Veren Şehir Sesleri
Herkesin şehirlere ait algısı farklıdır. "Şehir" denilince kiminin aklına kalabalık bir insan topluluğu gelirken kiminin gözünde gökdelenler canlanır.

Kiminin hafızasında kaotik bir yaşam tarzı belirirken kiminin kulaklarında dinmek bilmeyen klakson sesi çınlar. Algıdaki tüm bu farklılıklara rağmen şehrin seslerle ifade ettiklerinde birleşildiği görülür. Örneğin; Paris'e gidenler, yaş alırken yaşlanmayan zarif bir hanımefendinin topuk seslerini duyarlar. Tokyo'ya gidenler zamansız tasarımların dinginliğinde kendi iç sesini dahi işitebilirler. Londra 'ya gidenler "Tanrı kraliçeyi korusun!" nidalarını, Milano'ya gidenler bu günün gerçekliğini taşıyan şıklığa karışmış telaşın seslerini duyarlar. New York 'a gidenler gökdelenlerin hızını azalttığı rüzgârın cılız uğultusunu duyarken gözbebeğimiz İstanbul'un sesleri hakkında da bir şeyler söylemek gerekir. Bu konuda edilecek üç beş kelamdan evvel Arnavut asıllı Makedon Yazar Kim Mehmeti'nin İstanbul 'dan duyduklarına kulak verelim.

Devamı: https://www.kitaphaber.com.tr/sadra-sifa-veren-sehir-sesleri-k4735.html

Bu haber toplam 189 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim