• İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C

Savaşan Afganistan'da Mücahitleri Yazmıştı Bahattin Yıldız

Savaşan Afganistan'da Mücahitleri Yazmıştı Bahattin Yıldız
Bahattin Yıldız, Abdulhamid Muhaciri müstearıyla cepheden notlarını 'Cihad Günlüğü'nde aktarırken, Ferhat Dağcı müstearıyla da 'Savaşan Afganistan' isimli kısmen akademik olarak vasıflandırabileceğimiz bir kitap yazmıştı

. Kitapta Afganistan'a dair genel bilgilerden mücahitlerin durumuna ve savaş taktiklerine pek çok konuda bilgi veriliyor. Fatih Pala yazdı.

17 Mayıs 2010 Pazartesi günüydü; Mavi Marmara olayından tam 14 gün evvel. O çok sevdiği ve hatta sevdalandığı diyebileceğimiz Afganistan’a, bir zamanlar cihadın bağrı olan o toprakların Kunduz şehrinde yetimhane açmak düşüncesiyle saha araştırması için gitmişlerdi Faruk Aktaş kardeşiyle birlikte. Dönüşte kaza yapan uçak, 54’ündeyken Rabbine yürümesine vesile olmuştu; ardında pek çok sevenini, kardeşini ve eserini bırakarak hem de. Rabbimiz mağfiretiyle yarlığasın. Âmin…

O, Bahattin Yıldız idi. O, cihad ve ümmet sevdalısı idi. O, cihad beldelerinin yaşayanı ve dahi yazanı/yazarıydı. Rahmetli zarif ve şair adam, ona “Yaz Bahattin, oraları yaz” demiş vakt-i zamanında. Bunun böyle olduğunu “Abdulhamid Muhaciri” müstear ismiyle çıkardığı “Cihad Günlüğü” kitabında yazıyordu Bahattin Yıldız. Tabi âcizane ben, olayın derinlerine indim ve bu sözün, ilk önce Mavera dergisinin Ocak 1982’de çıkan Afganistan Özel Sayısı’nda yazıldığına şahid oldum.

Fiili olarak 1970’in başlarında kurulu düzene karşı başlayan Afganistan’daki savaş, 1980’nin sonlarına kadar neredeyse sıcağı sıcağına devam eder. İşte bu sıcak dönem içerisinde yüreğinin Afganistan yanının ağır basması ve atmasından mütevellit Bahattin Yıldız da soluğu oralarda alır. Şahitliğini kalemiyle de yapmaya gayret eder. Abdulhamid Muhaciri müstearıyla cepheden notlar aktarırken, Ferhat Dağcı müstearıyla da “Savaşan Afganistan” isimli kısmen akademik olarak vasıflandırabileceğimiz bir kitap yazar Bahattin Yıldız. Kitap, 1985 yılında, Rahmet Yayıncılık tarafından basılır. Ve ne yazık ki o günden bugüne ikinci baskıyı görememş.

Devamı:https://www.dunyabizim.com/kitap/savasan-afganistan-da-mucahitleri-yazmisti-bahattin-yildiz-h29035.html

Bu haber toplam 375 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim