• İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Savulun, Battal Gazi geliyor!

Savulun, Battal Gazi geliyor!
Ömrünü “hasbeten li'llâh”, yani hiçbir dünyevi menfaat gözetmeksizin, gazâya adamış Seyyid Battal Gazi kötülerin korkulu rüyası, iyilerin sevdası, zalimin hasmı, mazlumun hısmıdır. Feride Turan yazdı.

Gözü kara, alnı açık, yüzü aktır onun. Kötülerin korkulu rüyası, iyilerin sevdası, zalimin hasmı, mazlumun hısmı. Bu söylediklerimiz sadece bir kısmı… Ata bindiğinde Aşkar’ıyla kuşlar gibi uçar, kılıç salladığında düşmanları -nâçar- kaçar.

O, “kahraman” demek olan “Battal”dır.

O, Hz. Ali’ye uzanan mertliğiyle “Ca’fer”dir. Allah’ın arslanı Hz. Ali’nin yiğitliğini kuşanmış “Hüseyin Gazi oğlu Cafer’dir”.

O, Hz. Peygamber’in soyundan gelen “Seyyid”dir. Hani bir vakitler Mekkeli müşriklerin “Soyu kesildi (ebter), soyu devam etmeyecek.” diye dil uzattığı Hz. Peygamber’in mesajını gönüllere taşıyarak onun soyunu sürdüren evlatlarından biridir.

O, Seyyid Battal Gazi’dir. Ve “cihat” kavramını ders müfredatına girmeden yüzyıllar önce, ne de güzel açıklamıştır:

“Her ne iş eylerseniz Allah için

Eyleyesiz hasbeten li’llah için”

Ömrünü “hasbeten li'llâh”, yani hiçbir dünyevi menfaat gözetmeksizin, gazâya adamış Battal Gazi; yaptığınız her işte Allah için çalışın, diyor. Allah yolunda canını dişine takarak didinmektir cihat. Ancak Battal Gazi’ninki gibi “hasbeten li’llah” olmalı. Bu yolda menfaat yükünü heybeden atmalı. Haybeden değil, heybeden atmalı. Riya da peşi sıra atlar zaten. Menfaat neredeyse riya oradadır çünkü.

Devamı: https://www.dunyabizim.com/mercek-alti/savulun-battal-gazi-geliyor-h40738.html

Bu haber toplam 634 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim