• İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Sema Karabıyık: Hayatımın kırılma noktasında, en iyi bildiğim konudan başladım yazmaya

Sema Karabıyık: Hayatımın kırılma noktasında, en iyi bildiğim konudan başladım yazmaya
Güldem Sarıkaya, “Gerçeğin Ortasında” romanı üzerinden Sema Karabıyık ile kitapları ve yazma tecrübesi üzerine konuştu.

Sema Karabıyık’ın altıncı romanı Gerçeğin Ortasında Şubat ayı sonunda (KDY) Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık etiketiyle yayınlandı. Edebiyat ile ekonomi ve psikolojiyi başarılı bir şekilde harmanlayan, çarpışan duygular eşliğinde felsefesi, kurgusu sağlam metinler inşa eden Sema Karabıyık ile son romanından hareketle bir söyleşi gerçekleştirdik.

Gerçeğin Ortasında dedektiflik hikayesi havasında başlıyor. Kargo ile gönderilmiş bir USB, içinden çıkan bir roman. Romanda anlatılanların gerçek olduğu iddiası ve sizin bahsi geçen kişilere ulaşma maceranız. Yanlış anlaşılmasından çekinmediniz mi?

Metaforlar eşliğinde anlattığım romanın başlangıcına tekabül eden o bölümde, anlattığım her şeyin gerçekte bir karşılığı var esasında. Ben romanlarımın edisyonunu kendim yapıyorum. Yazma süreci iki yıl sürüyorsa en az bir yıl da edisyonunu yapabilmek için bekletiyorum metni. Kurgu hatalarını ya da boşluklarını görebilmek için uzaklaşmak, yazdığım hikayeyi karakterleri unutmam gerekiyor. Unutabilmek için de yeni bir dünyanın, çalışmanın içine girmek. Unutma Noktası’nı bitirdiğim o dönem fazlasıyla kırıldığım incindiğim bir dönemdi. Kitabı bastırıp bastırmamak arasında gidip gelirken epeyce bir zaman geçti. Yanlış karar verdiğimi basım aşamasında tecrübe ettim ama fikir değiştirmek için çok geçti. Ne yapmalıyım sorusuna doğru cevabı bulmaya çalışırken; kargodan çıkan bir USB’nin içinden okuyormuşçasına Gerçeğin Ortasında’nın hikayesi düştü zihnime, paket olarak. Bütün romanlarımı bu şekilde yazdım aslında ben. Hikaye her seferinde bütün olarak düştü zihnime. Ben düzenli olarak klavyenin başına geçtim ve sabırla yazdım.

Devamı: https://www.dunyabizim.com/soylesi/sema-karabiyik-hayatimin-kirilma-noktasinda-en-iyi-bildigim-konudan-basladim-yazmaya-h40630.html

Bu haber toplam 1470 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim