• İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C

Sin Edebiyat Dergisi’nin 24. Sayısı “Kaos, Düzen Ve Entropi” Başlığıyla Yayımlandı!

Sin Edebiyat Dergisi’nin 24. Sayısı “Kaos, Düzen Ve Entropi” Başlığıyla Yayımlandı!
Kahramanmaraş’ta yayın hayatını sürdüren iki aylık şiir ve edebiyat dergisi Sin Edebiyat’ın yeni sayısı yayımlandı.

Bu sayıyla birlikte 4. yaşını kutlayan Sin Edebiyat, Türk Edebiyatına birçok yazar ve şairin ilk eserlerini kazandırırken, üzerinde az söz edilmiş konularla da okurlarını selamlamaya devam ediyor. Sin Edebiyat bu sayısında “Kaos, Düzen ve Entropi” başlığını konu aldı. Sayının kapağını Çekyalı çizer Daniel ŠPAČEK çizdi. Edebiyatın elinin uzandığı her konuya kulak kabartan Sin Edebiyat’ın bu sayısındaki röportaj konuğu Mavi Tuğba ATEŞ ile söyleşen akademisyen-yazar Emrah ÖZTÜRK olurken bu sayının konuğu ise Demet AKSU’nun sorularını cevaplayan Özcan YILMAZ oldu.

Dosya yazılarında Veysel Karani TUR (Entropik İnsan Ya Da Varoluşa Dair), Murat KAÇER (Kozmos, Kaos, Entropi Ya Da), Kerem DOĞAN (Entropi/Kaos ve Düzen), Yaşar ERCAN (Dildeki Kaos ve Düzenin Arka Planı: Entropi) isimlerini görmek mümkün. Emre BİRHAN’ın yazdığı film eleştirisi bölümde ise Fahrenheit 451 var.

Bu sayıda Jeremy Halvard PRYNNE (Çev. Muharrem YENİ), Oodgeroo NOONUCCAL (Çev. İbrahim ERCAN) ve Alexander POPE’tan (Çev. Hatice SOLAK) çeviri şiirler yer alırken çeşitli yazar ve şairlerden deneme, öykü ve şiirlerle derginin matbu hâli okurların ilgisine sunuldu. 

Devamı : https://www.izdiham.com/sin-edebiyat-dergisinin-24-sayisi-kaos-duzen-ve-entropi-basligiyla-yayimlandi/

Bu haber toplam 460 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim