• İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Sosyal medya sevgi ve nefretin mecrası oldu

Sosyal medya sevgi ve nefretin mecrası oldu
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) tarafından düzenlenen "40'lar Meclisi"nin 4. konuğu, öykü ve deneme yazarı Gökhan Özcan oldu.

17.03.2018 tarihinde, TYB Mehmet Akif Divanı'nda  "Edebiyat ve Hayat Söyleşileri" konu başlığı ile gerçekleşen etkinliği hikayeci ve eleştirmen Necip Tosun yönetti.

Necip Tosun programın açılışında yaptığı konuşmada, Özcan’ın günümüz edebiyatının önemli bir ismi olduğunu ve  "Göz Ağrısı" kitabıyla 2017 yılında TYB’den ödül aldığını belirtti.

Gökhan Özcan, Gazi Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü’nde öğrenci iken bir gazetenin kültür-Sanat Servisi’nde yazı hayatının başladığını ve bu süreçte Nabi Avcı yazma konusunda kendisini yönlendirdiğini ifade etti.

TRT'de görev yaptığı dönemde senaryo ve metin yazarlığı yaptığını ve çeşitli dergilerde görev aldığını söyleyen Özcan, iş itibariyle yolunun her zaman medyayla kesiştiğini ifade etti.

TYB bize kol kanat gerdi

Çocuk edebiyatı dalında da kitap yazdığını anlatan Özcan, "O zamanlar imkanlar yetersiz olduğu için edebiyat anlamında ne bulursak onu yaptık. Ama her zaman güzel, renkli şeyler denk geldi. Tecrübelendik, büyüdük. Memur oldum fakat yazmayı hiç bırakmadım. Türkiye Yazarlar Birliği imkansızlık dönemlerinde de bize kol kanat gerdi. Şimdi de bu tür etkinliklerle edebiyata, edebiyatçılara sahip çıkmaya devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Günümüzde bir çok insanın derinliği olmayan meseleler üzerinde konuştuğunu ve tüm enerjilerini bu yönde harcadıklarını söyleyen Özcan, medyanın bize gösterdiğinden başka da hayatların ve konuların olduğunu belitti. 

 Sosyal medya konusunda da değerlendirmelerde bulunan Özcan, “ Değeri vardı kağıdın, yazarın ve yazılanların. Köşe yazarlarının da ayrı bir değeri vardı. Sosyal medya çıktı çıkalı herkes biraz yazar oldu, o konu hakkında konuşmaya –yazmaya ehliyeti var mı yok mu artık buna bakılmıyor. Hemen herkes, kendisini görünür kılmak için ihtirasla vitrine çıkmak istiyor. Sevgi ve nefretin en yoğun olduğu mecra sosyal medya oldu.” diye konuştu.

 Programın sonunda soruları cevaplandıran Özcan, okuyucuları için kitaplarını da imzaladı.

Programa, TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Başkan Danışmanı İbrahim Ulvi Yavuz, Genel Başkan Yarımcısı Ferhat Koç, Genel Sekreter Enes Kala, Genel Mali Sekreter Ahmet Fatih Gökdağ, yönetim kurulu üyeleri Mehmet Kurtoğlu ve Nezir Gül, TYB Mütevelli Heyeti Üyesi Muhsin Mete, TYB Ankara Şube Başkanı İsmail Bozkurt, edebiyatçılar ve Özcan’ın okurları katıldı.

img_5402.jpgimg_5393.jpgimg_5386.jpgimg_5425.jpgimg_5426.jpgimg_5450.jpgimg_5458.jpg

Bu haber toplam 1858 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim