• İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Prof. Dr. Karaismailoğlu: Herkes bulunduğu yeri “vatan etmeli”

Prof. Dr. Karaismailoğlu: Herkes bulunduğu yeri “vatan etmeli”
Türkiye Yazarlar Birliği’nin kuruluşunun 40. yılı dolayısıyla edebiyat, sanat ve düşünce alanının seçkin isimlerinin ağırlandığı Kırklar Meclisi’nin yirmi birinci konuğu, yazar, akademisyen Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu oldu.

Şair-yazar Osman Özbahçe’nin yönettiği söyleşide konuşan Karaismailoğlu, ailesi, bitirdiği okullar, hayatı, eserleri, akademik başarıları hakkında bilgiler verdi.

Lise yıllarında Necip Fazıl Kısakürek’i dinlediğini belirten Karaismaioğlu, “İmam Hatip’te okuyorduk, dini okumalarımız daha yoğundu. Köy enstitüsünde okumuş hafız ve öğretmen olarak rahmetli babam, özellikle yaz aylarında Kur’anı kerimden sayfalar ezberlemem için benimle yakından ilgilenirdi. Okul dönemlerinde ise başta Necip Fazıl olmak üzere dönemin ileri gelen yazar, şairlerini takip eder eserlerini okurdum.  Babam elimizden tutup bizi  Necip Fazıl programlarına götürürdü.” dedi.

Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu müellifi olduğu “Vatan Etmek” ile ilgili Osman Özbahçe’nin sorusunu cevaplandırırken de şu bilgileri verdi:

“Vatan etmek bizim oralara has bir deyim. Bahar ayı gelince bahçedeki dikenleri, gereksiz otları temizlemek için kullanılıyor.  Temizlemezseniz orası vatan olmuyor. Bunu bugünkü anlamda söylemek gerekirse, bulunduğunuz yeri şenlendirmiyorsanız, güzelleştirmiyorsanız orası sizin değildir. Bu ister iş yeri olsun ister mahalleniz ve şehriniz olsun. Dolayısıyla herkes bulunduğu yeri vatan etmeli”

Atatürk Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi’nden sonra Kırıkkale Üniversitesi’nde öğretim üyeliğinin devam ettiğini belirten Karaismailoğlu, Fars Dili ve Edebiyatı, Klâsik Türk Edebiyatı, Mevlânâ ve eserleri üzerinde çalışmalar yaptığını da söyledi.

Programın sonunda, TYB Genel Başkan Başdanışmanı İbrahim Ulvi Yavuz günün ansına Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu’na berat takdim etti.

img_6518.jpgimg_6544.jpgimg_6552.jpg

Bu haber toplam 381 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim