• İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C

Uysal: Okuduğum kitaplardan edebiyat sevgisi kazandım

Uysal: Okuduğum kitaplardan edebiyat sevgisi kazandım
Edebiyat, sanat ve düşünce alanının seçkin isimlerinin ağırlandığı Kırklar Meclisi’nin yirmi ikinci konuğu, yazar, şair, çevirmen Faruk Uysal oldu.

Türkiye Yazarlar Birliği'nin düzenlediği Şair-Yazar Osman Özbahçe’nin yönettiği programda konuşan Uysal, “Okuma zevkini ilk defa ortaokulda aldım diyebilirim. İlk okuduğum Talip Apaydın’ın “Sarı Traktörü” ödev olarak vermişti hocam ve bu hocam bugün aramamızda bu salonda kendisine teşrif ettiği için teşekkür ederim. Daha sonra Mahmut Akıncı hocam vasıtasıyla kütüphaneye alıştım. Kitap ve edebiyat sevgisi oluştu okuduğum kitaplar sayesinde” dedi.

9059d21c-cb48-4c73-8b14-8cc84e1c5439.jpeg

Şiir ezberlemek aslında şiir yazmaya yol açıyor

Şiir, yazı ve çevirilerinin, Kıyam, Aylık Dergi, Mavera, Yönelişler, Dergah ve Hece dergilerinde yayınlandığını ifade eden Uysal, şiir ve yazı hayatına dair şu bilgileri verdi:

“İlkokulda ben bütün törenlerde şiir okuyordum dolayısıyla ilk ilgim şiirle başladı. Şiir ezberlemek aslında şiir yazmaya yol açıyor. Maverada birkaç şiirim yayınlandı İki defa da galiba yıllık şiir değerlendirmesi yaptık. Maveradaki birlikteliğimiz altı ay sürdü. Bu defa aylık dergiye geçtik ekip olarak, Aylık dergi çıkarmadaki bizi çeken şey Yaşar Kaplan’dı .Yaşar Kaplan’da o dönemde edebiyat dergisinden ayrılmıştı bir dergi kurmak istiyordu bizi kendisine çekti diyebilirim. Aramızda edebiyata en yatkın olan Adnan Pekşen’di. Ev arkadaşımın edebiyata ilgisinden dolayı bende edebiyata yönelmeye başladım, ilk şiirimi arkadaşım Kıyam Dergisine gönderdi ve o şekilde başladı.” diye konuştu.

c3badfe7-6d30-4b31-a1ba-ea56b1a12b64.jpeg

Bu haber toplam 247 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim