Belli bir ücret karşılığında Sözcü'ye teklif edilen belgesel ilanı yayın kurulu kararıyla reddedildi.
'Milli Mücadele ruhu', 'Ulusalcılık' tarzı söylemleriyle dikkat çeken Sözcü Gazetesi, Milli Şairimiz Mehmed Akif'in gazetesi olan İstiklal Marşı da dahil tüm şiirlerinin yanlandığı, hatta savaş yıllarında cephede dağıtılan Sırat-ı Müstakim/Sebilürreşad gazetesinin öyküsünün anlatıldığı belgeselin reklamına ambargo koydu.
Gazeteci Muharrem Coşkun tarafından hazırlanan 'Yoldaki Çığır; Sebilürreşad' Belgeseli DVD olarak da çıkınca, aralarında Sözcü gazetesinin de bulunduğu bazı gazetelere reklam teklif edildi.. Gazeteler reklamı yayınlarken tek engel Sözcü Gazetesi'nden geldi.
Sözcü Reklam Departmanı, reklamı görmeden önce ölçülere göre ücret tarifi çıkardı, ancak, ilan gönderilince yayın kurulu ve hukuk departmanına yönlendirildi. Reklam Departmanı daha sonra, 'Yayın kurulu uygun görmediği için bu ilanı giremeyeceğiz' şeklinde açıklama yaptı.
BELGESELDE NE ANLATILIYOR?
Gazeteci Muharrem Coşkun tarafından bir yılı aşkın sürede hazırlanan 'Yoldaki Çığır Sebilürreşad' Belgeseli'nde, Osmanlı'nın son dönemlerinde 2. Meşrutiyetle birlikte yayın hayatına başlayan ve Cumhriyet öncesi dönemde İslamcı düşüncenin ilk ve en ciddi yayın organlarından olan Sırat-ı Müstakim/Sebilürreşad gazetesinin öyküsü anlatılıyor.
Kuruluşundan itibaren Mehmet Akif'in başyazarlığını yaptığı, İstiklal Marşı da dahil tüm şiirlerinin yayınlandığı tek gazete olan Sırat-ı Müstakim/Sebilürreşad Belgeselinde ayrıca gazete etrafında yaşanan İslamcılık tartışması, ilk İslamcılar ve Milli Mücadeyele Sebilürreşad'ın etkisi de yer alıyor.
Haberin devamı: http://haber.stargazete.com/medya/sozcu-gazetesi-bu-ilana-ambargo-koydu/haber-802172































Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.