• İstanbul 22 °C
  • Ankara 22 °C

Süveyda Taş, Babalar Kızların Alınyazısıdır

Süveyda Taş, Babalar Kızların Alınyazısıdır
Beni soracak olursan, neysen O’yum işte ;diyelim ki iyiyim.

Daha kararsız bir hiçken neyliğimde, kaderimden de bihaberken, bir renk bir doku bir kan parçası hücre var olmamış bir arkhe iken, oluşturulmuş bir benlik, var olmuş bir kavram ve olacaklar için hayatına en dahil sandığın müdahil bir anne ve kaderinin her anında omzunda hissettiğin bir baba.. En çok kızdığınız,yok saymak istediğiniz sindirilmemiş duyguları örtbas ettiğiniz yarım kalmışlıklarınızı neden tamamlayamadığınız her şeye herkese kızıp eyvallah etmediğiniz durumlar vardır ya; tüm bu durumların altından babanız çıktı mı hiç?

Saklı gizli cevabımdır aslında. Yalnızlığından tamamlanmamış cümlelerinin, sonunu getiremediğin mırıltılarının ve kırılan cesaretinin.

Hiç tanışmamışlığın öyküsü bu. Varlığın; yokluğu gibi babanız oldu mu hiç?

Hangi kadına sorsan cevabı farklıdır babanın. Birinin nefesidir, birinin hiç tanışmadığı, birinin nefreti birinin hiçidir. Benim mi, ben hiç bilemedim ve hepsinden birer tutam ekledim anlamına..Ve sonunda ortaya karışık hiç taşdılmamış bir hikaye çıktı ..

Uzun yıllar babamla yaşadım. Öyle kolay değil baya baya zor babaydı benimkisi.

Erkek çocuğu yoktu ama onun yerine yaratabileceği “ben” vardı. Öyle bendi ki bu; bir araba motorunu söküp komple değiştiren, trafik kavgalarında beraber arabadan inen bir “ben-i” vardı. Asabiyetini ,deliliğini umudunu, gücünü paylaşabileceği kendi varettiği “ben kızı ” vardı.

Hani zaman bu ya,günler geçerken sonu pek de mutlu bitmeyen geleceğin anısı, şimdinin acısını yaşadığın o an..

Ya bir ayrılık olur ya da bir seçim.

Yoluna onsuz devam ettiğin bir seçim.

O ayrılıkta hele de çocuksan öyle bir doldurulursun ki yanındakilerce.. Bir öfke ki kat be kat artar, kin oluşur nefret gelir. O an kocaman biri oluverirsin yıkıp geçmek sövüp saymak karşısına dikilmek bir bir hesap sormak istersin .. Ve sonra hiç de sırası olmayan bir anında ağzından bir cümle çıkıverir olur olmaz bir yerde. Susamazsın kızgınlığın daha da destekler ya güya haklı desteğini.. İşte O anda bir ses duyarsın seni doldururanlardan. Ses kızgın ve tehditkardır.

Devamı: https://www.izdiham.com/suveyda-tas-babalar-kizlarin-alinyazisidir/

Bu haber toplam 510 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim