• İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Türkiye bastırdı - Hafter’in kimyası bozuldu

Türkiye bastırdı - Hafter’in kimyası bozuldu
Hafter projesinin başarısız olacağı, tanınan o kadar imkâna rağmen sergilediği zorba ve ahmakça yönetim nedeniyle gayet açıktı.
"Operasyonlarımız devam ediyor, Mısır girişimi’ne uyulana, terörist şehirlere boyun eğdirene kadar durmayacağız" şeklinde üst perdeden atıp tutması bu başarısızlığı perdelemeye yetmeyecek. Bu noktada Fransa, Rusya ve diğer devletler, Hafter projesi çerçevesinde elde etmeyi düşündükleri kazanımların tamamını yitireceklerini hesap ederek durumu kurtarmanın yollarını aramaktalar.
Libya ordusu Batı bölgelerinin büyük bir bölümünü geri alıp bölgenin tamamında hâkimiyet kurduktan sonra orta bölgede yer alan Sirte ve el-Cufra'ya yöneldi. İçine düştüğü açmazdan çıkamayan Hafter derdine derman aramak için Mısır'a gitti. Mısır'da Sisi ile bir araya geldi, Kahire'de meclis başkanı dâhil çeşitli temaslarda bulundu. Bunun sonucunda 6 Haziran'da ilan edilen ve çok sayıda maddeyi ihtiva eden "Kahire girişimi" adı altında sözde bir ateşkes metni hazırlandı.
Bu haber toplam 393 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim