• İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Türkiye güvenli liman olmaktan çıkarsa, herkes için sığınacak başka yer yok!

Türkiye güvenli liman olmaktan çıkarsa, herkes için sığınacak başka yer yok!
Türkiye Yazarlar Birliği, Suriye’deki çatışmalar bahane edilerek ülkenin birçok şehrinde tahribata ve katliama yönelen ve şiddet içeren gösterileri kınadı.
duyuru2

Türkiye Yazarlar Birliği, Suriye’deki çatışmalar bahane edilerek ülkenin birçok şehrinde tahribata ve katliama yönelen ve şiddet içeren gösterileri kınadı.

 

Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

Bu ülkenin bütün fertleri Türkiye’nin kıymetini bilmek zorundadır. Ülkemiz ve milletimiz birçok badireler atlatarak bugünlere geldi. Yüzyıllarca din, mezhep, dil farklarına rağmen bir arada yaşamayı başarmış olan bir halkı şu veya bu sebeple düşmanca tavırlara yöneltmenin kendini tahrib etmek anlamına geldiğini asla akıldan çıkarmamak gerekiyor.

Türkiye çevre ülkeler içinde, her dara düşenin sığınabildiği yegâne güvenilir limandır. Daha önce Irak’tan gelen yüz binlere kucak açtık. Irk, dil, din, mezhep sormadık.

Üç yıldır Suriye’den gelenler dünyanın alışık olmadığı mülteci statüsünün üstünde ilgi ile ağırlanıyor. Son alarak Aynelarap/Kobani olayları dolayısıyla iki yüz bine yakın mazlum insan ülkemizin misafiri oldu.

Türkiye güvenli olmazsa, bölgede başı sıkışan, zorda kalanların sığınabileceği başka bir güvenilir yer yoktur. Türkiye’nin güvenliğine karşı saldırı, bölgenin güvensizleştirilmesine ve aynı zamanda bölge insanının ümitlerine saldırıdır.

Bu eylemleri yapanlar, bilerek yapıyorlarsa, kendi bindikleri dalı da kesiyorlar, farkında değiller. Yok birilerinin itelemesi ile yapılıyorsa, âlet olanlar sonsuza kadar lânetleneceklerdir. Konunun tarafı olanların açıkça şiddet, talan ve katliamdan uzak durulması konusunda açıklama yapması şarttır.

“Bizim ilgimiz yok” diyorlarsa, bu vahşet kimin eseri ise onu kamuoyuna açıklamak zorundadırlar. Bunu yapamıyorlarsa, halk nezdinde sorumlu onlar olacaktır.

Etnikçi terörün sokak hâkimiyetini isbat yönünde ciddi bir kalkışma ile karşı karşıyayız. Yapılanlar, insaf sahibi hiçbir insanın kabul edemeyeceği bir vandalizmden başka bir şey değildir. Yakılıp yıkılanlar bütün halkın ortak malıdır, öldürülenler kardeşlerimizdir.

Ülkenin sembollerine saldırı bütün millete yapılmış bir saldırıdır. Kendi sembollerini yukarıda tutmak isteyenler, ülkenin sembollerine saygıyı da öğrenmek zorundadırlar. Sağduyu ile hareket etmeyen, şiddetin kendine yönelmesinden kurtulamaz.

Bu vesileyle bütün kesimleri sağduyuyla hareket etmeye, kardeşliğimize halel getirecek tavır ve eylemlerden kaçınmaya çağırıyoruz.

Bu haber toplam 1421 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim