• İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C

Ümmetin seçkin evladı Cahar Dudayev

Ümmetin seçkin evladı Cahar Dudayev
Cahar Dudayev sadece askeri bir deha değil aynı zamanda siyasi bir deha da kabul edilmeli ki Çeçenistan onun döneminde birlik ve bütünlüğünü sağlamıştı. Abdulaziz Tantik yazdı.

Dünya Müslümanları 20. yüzyılın son çeyreğinde önemli şahsiyetler gördü. İran’da İmam Humeyni, Çeçenistan’da Cahar Dudayev, Bosna Hersek’te ise Aliya İzzet Begoviç gibi şahsiyetler ümmetin medar-ı iftiharı oldular. İmam Humeyni ahlakî liyakati ve dik duruşu ile direnişi devrimle taçlandırdı. Aliya İzzet Begoviç, “yumuşak güç” diye tanımlanan şeye çok uygun bir yapı ile merhameti kuşanarak ülkesini en zor imtihandan geçirerek onları selamete kavuşturdu. Cahar  Dudayev ise eğitimini aldığı askerî strateji ile Rus devine karşı Çeçenistan’ın bağımsızlığını sağladı. Böylece her üç lider de Allah’ın yardımı ve izni ile dünyada da başarılı oldular.

Füzelerle saldırarak şehit etmişlerdi

Cahar Dudayev, bir askeri deha olarak ümmetin en önemli evladı idi. Güçlü kişiliği ve yapıcı özelliği ile Çeçenistan’da herkesin çok sevdiği ve itaat ettiği kişi oldu. Böylece birlik ve bütünlüğü sağlayarak Çeçenistan’ın bağımsızlığı için önemli adımlar attı. Fakat düşmanlar bu gücü biliyorlardı. Ve savunmasız bir insana füzelerle saldırarak 20 Nisan 1996 yılında şehit ettiler.

İslam ümmeti bu üç seçkin örnek üzerinden de görecek ki ancak birlik ve bütünlüğünü oluşturduğu zaman dünyada da Allah cc kendilerine lütfu ile başarı nasip edecektir. O yüzden düşmanlar bunu bildiği için hep ümmetin parçalanmasına yönelik işler yapmaya çalışıyorlar ve fitne, fesat ile ümmeti birbirine düşürmek istiyorlar. Buna azami dikkat etmeli ümmetin saf evlatları…

Devamı: https://www.dunyabizim.com/portre/ummetin-seckin-evladi-cahar-dudayev-h9601.html

Bu haber toplam 407 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim