• İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Üniversiteli gençlerin dergisi: Hüma

Üniversiteli gençlerin dergisi: Hüma
Modern dünya ile beraber karışan zihinlere İslâmî bakış açısını gençlik lisanıyla sunmak gayesiyle yola çıkan Hüma Dergisi, 1 Aralık’tan itibaren iki aylık periyotlarla yayın hayatına başladı.

Dergi, özellikle 21. yüzyıl gencinin hayatında yer alan her konuya ilişkin yazılar kaleme almayı hedefliyor. Ülkemizde bulunan çeşitli üniversitelerin çeşitli bölümlerinde okuyan hanım öğrencilerin katkılarıyla hazırlanan Hüma Dergisi, okuyucu kitlesine İslâmî ilimlerden psikolojiye, tarihten mimariye, fizikten coğrafyaya uzanan geniş bir konu yelpazesinde içerikler sunuyor.

Günümüzde donanım ve bilinç sahibi her öğrencinin kendi branşı adına söyleyecek bir sözü olduğu ve bunun için kendine ait bir mecraya ihtiyaç duyduğu bir gerçek. Bu noksanlığın farkında olan bir grup üniversiteli gencin kalemleriyle duruşlarını sergiledikleri dergi, fikir ve edebiyat kategorisinde raflardaki yerini alıyor.

Her sayıda 30’u aşkın dosya ile okuyucunun karşısına çıkmaya hazırlanan dergi, ilk sayısında psikiyatrist Prof. Dr. Kemal Sayar ve Aynur Mısıroğlu’nu konuk ediyor. Dergi, ikinci sayısından itibaren Türkiye’de okuyan yabancı öğrencileri de kucaklayarak onların sesi ve diliyle daha da zenginleşmeyi amaçlıyor. Tüm yazar ve yayın kurulu hanım öğrencilerden oluşan Hüma Dergisi, yayın hayatına “Selam’’ vererek başlıyor. Hüma Dergisinin selamlama yazısına haberimizde yer veriyoruz:

Devamı: https://www.dunyabizim.com/dergi/universiteli-genclerin-dergisi-huma-h39155.html

Bu haber toplam 551 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim