• İstanbul 16 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 15 °C
  • Konya 8 °C
  • Sakarya 15 °C
  • Şanlıurfa 14 °C
  • Trabzon 15 °C
  • Gaziantep 12 °C
  • Bolu 7 °C
  • Bursa 14 °C

Uygur Türklerine oruç yasağı

Uygur Türklerine oruç yasağı
Pekin yönetiminin Müslümanların çoğunlukta olduğu 9 milyon nüfuslu Şincan Uygur Özerk Bölgesi'ne yönelik baskılarına bir yenisi daha eklendi.

fft64_mf1060227Pekin yönetiminin Müslümanların çoğunlukta olduğu 9 milyon nüfuslu Şincan Uygur Özerk Bölgesi'ne yönelik baskılarına bir yenisi daha eklendi.

Şincan-Uygur özerk bölgesinde devlet memurları ve öğrencilerin Ramazan ’da oruç tutması yasaklandı. Yasaklama genelgesi bölge yönetiminin internet sitesinde yayımlandı. Genelgede, “Komünist Parti kadrolarının, devlet memurlarının (emekliler dahil) ve öğrencilerin Ramazan ayına özgü dini faaliyetlerde bulunması yasaklanmıştır” denildi. 
Genelgede yasakların “ Ramazan boyunca toplumsal istikrarın sağlanması amacıyla getirildiği” ileri sürüldü. 
CAMİYE GİREMEZLER Uygur halkına getirilen “ Ramazan kısıtlamaları” kapsamında öğrencilerin Ramazan boyunca camiye gitmeleri de yasaklanırken, fitre ve zekât verilmesinin önü de kesildi. 
Genelgede ayrıca, Komünist Parti liderlerinden, Ramazan boyunca yemek yemelerinin sağlanması için yerel yönetim liderlerine yiyecek “hediye” etmeleri istendi. 
Yasakların Uygur bölgesinin bağımsızlığı için mücadele eden gruplarca protesto edilmesi ise gecikmedi. 
Dünya Uygur Kongresi’nden yapılan açıklamada bu yasağın “Uygurların (Çinlilere karşı) direnişini daha da artıracağı” belirtildi. Açıklamada “Çin, Ramazan ’da ibadeti yasaklayarak Uygur halkına idari yöntemlerle orucunu bozdurmaya çalışmaktadır” cümlesi dikkat çekiyor. (hürriyetplanet)

03.08.2012 Radikal

Bu haber toplam 749 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • İkinci Kez Yolu Açık Olsun Yavuz Bülent Bakiler’in02 Ekim 2025 Perşembe 11:06
  • Yavuz Bülent Bakiler, son yolculuğuna uğurlandı30 Eylül 2025 Salı 08:37
  • Güz Sonatı29 Eylül 2025 Pazartesi 13:14
  • Fatma Gülşen Koçak Hz Hatice’yi Anlattı23 Eylül 2025 Salı 11:20
  • Bursa: Şiir Şehir17 Eylül 2025 Çarşamba 12:09
  • Selim Cerrah Cihannüma Genel Başkanı oldu16 Eylül 2025 Salı 13:43
  • Genç Birikim dergisinin Eylül 2025 (279'uncu) sayısı çıktı.15 Eylül 2025 Pazartesi 11:47
  • Kaybettiğimiz Meçhul; Kendimiz11 Eylül 2025 Perşembe 14:21
  • Yaşayan Dil-Yaşatan Dil11 Eylül 2025 Perşembe 12:08
  • Modern Dünya İnsanın Hikayesi: Yokuşa Akan Sular10 Eylül 2025 Çarşamba 13:39
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim