“Vakfedilmiş Bir Ömür: Mustafa Kalfaoğlu” Kitabı Çıktı

“Vakfedilmiş Bir Ömür: Mustafa Kalfaoğlu” Kitabı Çıktı
Prof. Dr. Mustafa Aşkar’ın yeni kitabı “Vakfedilmiş Bir Ömür Mustafa Kalfaoğlu” kitabı Muradiye Kültür Vakfı yayınları arasından çıktı.

“Tasavvuf Tarihi” alanında önemli araştırmaları ve eserleri bulunan Aşkar’ın büyük bir emek, gayret ve araştırma sonucu ortaya çıkardığı anlaşılan kitapta; Muradiye Vakfı Kurucu Başkanı merhum Mustafa Kalfaoğlu’nun hayatı, eğitimi, görev yaptığı kurumlar, yetiştirdiği öğrenciler, etkilendiği ve görüştüğü şahsiyetler yer alıyor.

Günümüzün önemli ilim insanları Osman Nuri Topbaş ve Prof. Dr. Ethem Cebecioğlu’nun takrizlerini yazdıkları kitabın ön sözünde Mustafa Aşkar eseri yazma gerekçesini de okuyucularıyla paylaşmış ve şu ifadelere yer vermiş:

 “Bir milletin geleceğinden emin olabilmesi, ilmi ve fikri yönden gelişmesi, geçmişteki kültür mirasını çok iyi bilmesi ve benimsemesine bağlıdır. Biz, bu tarihe mal olmuş büyük insanları takdir etmeyip yeni kuşaklara aktarmadığımız takdirde, onlar kendilerine başka kültürlerin ürünü olan şahsiyetleri örnek alacak, dolayısıyla bu tür kültürel yozlaşma ortaya çıkacaktır. Bu sebeple İslâm alemi, yetiştirdiği bu Allah dostu insanları iyi tanımak ve onların kristalleşmiş fikir ve davranışlarını örnek almak durumundadır.”

“Mustafa Kalfaoğlu Hoca’mız, yaşadığı dönemde şairin dediği gibi; “Kim var” diye seslenilince, sağına ve soluna bakmadan “ben varım” cevabını vermiş, “benim olmadığım yerde kimse yoktur” dava ahlâkına sahip –tabir-i caizse- tek kelime ile tam bir İslâm neferiydi. Böyle, yaşadığı döneme damgasını vurmuş  bir şahsiyetin hayatını kaleme almanın Rabbimizin bir lütfu olduğu kabulüyle her zaman talebesi olmakla gurur duyduğumuzu beyan eder, Rabbimizden onu ve bizi kendine kul, Habibi Muhammed Mustafa’sına ümmet olmaya layık olanlardan eylemesini niyaz ederiz...”

Kitap iki bölümden oluşuyor; “Mustafa Kalfaoğlu Hocaefendi’nin Hayatı ve Şahsiyeti” nin yer aldığı birinci bölümde; Mustafa Kalfaoğlu’nun eğitimi, manevi hayata intisabı, hac ve umre ziyaretleri, evliliği ve çocukları, etkilendiği ve görüştüğü şahsiyetler gibi hayatına ilişkin bilgiler yer alırken ikinci bölümde ise Mustafa Kalfaoğlu Hocaefendi’nin hatıralarına yer verilmiş.

 

Daha önce; “Molla Fenârî ve Vahdet-i Vücûd Anlayışı, İskilipli Şeyh Muhyiddîn Yavsî, Hayatı, Eserleri ve Tasavvuf Anlayışı, Niyâzî-i Mısrî Hayatı, Eserleri, Görüşleri, Tasavvuf Tarihi Literatürü, Çankırılı Astarlızâde Mehmed Hilmi Efendi, Mevlânâ: Sonsuza Akan Nehir ve Rıza Çöllüoğlu Hocaefendi: Hayatı ve Hatıraları” gibi önemli kitapların yazarı olan ve Türkiye Yazarlar Birliği’nde "Mesnevi Okumaları"na katkılar yapan değerli ilim insanı  Prof. Dr. Mustafa Aşkar; “Vakfedilmiş Bir Ömür Mustafa Kalfaoğlu” eserine de büyük emek vermiş.

Vakfedilmiş Bir Ömür Mustafa Kalfaoğlu/ Prof. Dr. Mustafa Aşkar / Muradiye Kültür Vakfı Yayınları / Yayın Tarihi: Haziran 2021

                                                                                               Mahmut Erdemir

Bu haber toplam 1249 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim