• İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Yasin Aktay: Filistin’e Özgürlük ve Bağımsızlık için Parlamenter İnisiyatifi

Yasin Aktay: Filistin’e Özgürlük ve Bağımsızlık için Parlamenter İnisiyatifi
Gazze’ye yönelik İsrail’in soykırımcı barbarlığı bugün itibariyle 208. Gününe vasıl oldu. Gazze sağlık ekipleri artık ölenlerin sayımını yapamadıkları yönünde bir beyanda bulunmuş.
 Kimlik tespitiyle birlikte tespit edilen ölülerin sayısı 35 bini bulmuş, ama enkaz altında bulunanlar ve kayıplarla birlikte bu rakamın rahatlıkla 50 bini bulmuş olduğu hesaplanıyor. Bunların en az 20 bini çocuk, kalanların çoğu kadın ve yaşlı insanlardan oluşuyor. Yani İsrail soykırım makinası Hamas savaşçısından fazla çocuk, kadın, yaşlı ve sivil öldürüyor.
Bunların hiçbiri yanlışlıkla öldürüldü mazereti ileri sürülecek vakalar değil. Bu kadar sayı yanlışlıkla kaydedilmez elbet. Bunların içindeki sağlık görevlileri, basın ve medya çalışanları, üniversite hocalarının sayısı modern çağdaki bütün savaşlarda kaybedilenlerle kıyaslandığında aşılamaz bir rekor seviyesine ulaşmış olması cabası.
İsrail’in bütün dünyanın gözü önünde bu kadar pervasızca yürüttüğü soykırımın, irtikap ettiği insanlık suçlarının büyük bir kibre, küstahça bir sorgulanamazlık özgüvenine dayandığı çok açık ABD’nin sınırsız desteği ve Arap ülkelerinin sınırsız suskunluğu bu cüretkâr küstahlığın en büyük sermayesi. Ama bu sermaye de, zaman geçtikçe tükeniyor. Hiçbir savaş cephanesi sınırsız değildir. Amerika’nın sınırsız desteği de sınırsız değildir, Arap ülkelerinin sınırsız suskunluğu da ilanihaye güvenilecek bir liman değildir. Liderler desteklese de halkların vicdanının bir tahammül sınırı var. Liderler sussa da halkları ilanihaye susturmak mümkün olmayacaktır.
 
Bu haber toplam 131 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim