• İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Yazar Okulu 14. Döneme Başladı

Yazar Okulu 14. Döneme Başladı
"Yazarlığa Hazırlama Seminerleri/ Yazar okulu"nun 14. dönemi 23 şubat cumartesi günü açılış dersi ile başladı. Yazar Okulu 14.

"Yazarlığa Hazırlama  Seminerleri/ Yazar okulu"nun 14. dönemi 23 şubat cumartesi günü açılış dersi ile başladı.

Yazar Okulu 14. Döneme Başladı Açılış Dersini Reha Çamuroğlu Verdi

"Türkiye’yi ve dünyayı doğru okuyup, doğru yazmak" sloganı ile sekiz yıl önce TYB tarafından Ankara'da başlatılan  ve  ilgiyle karşılanan "Yazarlığa Hazırlama  Seminerleri/ Yazar okulu"nun 14. dönemi 23 şubat cumartesi günü açılış dersi ile başladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği konferans salonunda düzenlenen  açılış dersine yeni ve eski öğrencilerin yanı sıra çok sayıda dinleyici de katıldı. Açılış dersinde ilk konuşmayı  TYB Genel Başkanı Doç. Dr. Hicabi Kırlangıç yaptı.  Kırlangıç, konuşmasında Yazar okulu faaliyeti hakkında bilgi vererek, Türkiye’de mevcut üniversite zihniyeti üzerinde durdu. Üniversitelerdeki özgürlük anlayışını eleştirdi.

TYB Şeref Başkanı D Mehmed Doğan,  Yazar  Okulu düşüncesinin, 28 Şubat baskı dönemine bir tepki olarak, bir bakıma bir özgür düşünce mektebi olarak ortaya çıktığını belirttikten sonra "İstiklal Marşımızı ve yazarını inciten çeyrek aydın bile olamayan bir emekli” diye tavsif ettiği kişiyle ilgili  konuya temas ederek, "M. Akif  ve İstiklal Marşı konusunda konuşan kişinin asgari bilgi ve kültür düzeyine sahip olması gerektiğini,  sözkonusu yazıda bunun görülmediğini söyledi.

Açılış dersini vermek üzere AK Parti İstanbul Milletvekili ve Yazar Reha Çamuroğlu kürsüye geldi. "Türk Tarih Yazıcılığını Yeniden düşünmek " konulu dersine "Ben sizi bilgilenmek için değil, kafanızda sorular bırakmak için konuşacağım" diye başladı. Tarih öğrenmeye Emin Oktay tarafından yazılan ve okullarda okutulan tarih kitabıyla başladığını, sonraki öğrenim hayatında bu kitabın olumsuzluklarını silmeye çalıştığını söyledi. Osmanlı tarihinin bu şekilde doğru anlaşılmasının mümkün olmadığını belirten Çamuroğlu, “Osmanlı Viyana'ya yüz elli bin kişi götürdü. Bu düzenli bir ordu. İhtiyaçları, beslenmesi, silahları… Bu kadar insanın Viyana’ya salimen ulaştırılması bugün bile kolay değil. Osmanlı yenildiği dönemler de bile çağının teknolojisine sahipti.”dedi.

 

“Milletleri oluşturan unsurlardan birisi de tarihtir. Bizim resmi tarih anlayışımız değil ilim adamlarını öğrencileri bile ikna edememektedir. Bizde tarih, saygı üzerine değil, saygısızlık üzerine kurulu."

Konuşmasının sonunda kendisine yöneltilen soruları da cevaplandıran Reha Çamuroğlu ilgiyle dinlendi.   Konuşma sonunda kendisine TYB tarafından bastırılan  Genç Safahat  armağan edildi. Çamuroğlu bu armağandan son derece memnun olduğunu ve anlamlı bulduğunu ifade etti.

10 hafta sürecek 14. dönem yazar okulunun seçkin bir öğretici kadrosu var. Yazar Okulu'nun yeni döneminde hocalar ve ders başlıkları şöyle:

Prof. Dr. Hakan Poyraz: Felsefeye giriş

Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne: Siyaset bilimi

Sadık Yalsızuçanlar: Edebiyat ve İletişim

Prof.Dr. Nurettin Demir: Dil Bilimi ve Anlam Bilimi

Doç.Dr. Ertuğrul Yaman: Yazma Teknikleri

Yard. Doç. Dr. Levent Korkut: Türk Anayasacılığı ve Yeni Anayasa Anlayışları

Prof. Dr. İlhami Güler: Din ve Düşünce

 

Hafta arası salı-cuma (beş gün) akşamları sürdürülen dersler, cumartesi günü öğleden sonra temel dersler yanında, alanının başarılı ve ünlü isimlerinin yönlendirme dersleri ile tamamlanıyor. Cumartesi günleri saat 15.00 te başlayacak yönlendirme derslerine dışardan dinleyici kabul edilmektedir. Ayrıca on haftalık kursu başarıyla tamalayan 10 kursiyer, ikinci dönemde atelye derslerine alınmakta ve yüz yüze yazma çalışmaları yapılmaktadır.

 

Bu haber toplam 1991 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim