• İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Yazarlar Herfene iftarında buluştu

Yazarlar Herfene iftarında buluştu
Yazarlar, şairler, akademisyenler, bürokratlar, yerel yöneticiler, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yönetim kurulu üyeleri Türkiye Yazarlar Birliği tarafından düzenlenen “Herfene” iftar yemeğinde bir araya geldi.

Yazarlar, şairler, akademisyenler, bürokratlar, yerel yöneticiler, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yönetim kurulu üyeleri Türkiye Yazarlar Birliği tarafından düzenlenen “Herfene” iftar yemeğinde bir araya geldi.

TYB’nin geleneksel olarak her yıl gerçekleştirdiği ancak salgın nedeniyle son iki yıldır düzenlenemeyen iftar programı Birliğin Genel Merkezinde Genç Kahve’de yapıldı.

Programa gelenlerin yanlarında getirdikleri yemeklerin paylaşılarak yenilmesi esasına dayanan herfene iftar programına; TYB kurucu ve şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, TBMM Dış İlişkiler ve Protokol Başkanı Prof. Dr. Kudret Bülbül, Memur Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın, Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Dr. Osman Yıldız, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü, TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, iş insanı Faik Güngör, Mamak Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Düğmeci, Server Vakfı Başkanı Av. Mehmet Ali Bulut ve çok sayıda davetli katıldı. Kur’anı Kerim tilaveti ile başlayan programın devamında okunan ezan sonrası tüm misafirler hep birlikte oruç açtı.

mahmut-demir.jpg

İftar programında bir konuşma yapan TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, “Tüm dünyayı etkisi altına alan, ülkemizde de etkisi hala devam eden koronavirüs salgını sürecinde millet olarak çok zor günler yaşadık;  Sevdiklerimizi kaybettik, günlerce evlerimize kapandık. Kendimiz, ailemiz, ülkemiz ve insanlık için korktuk, kaygılandık... Türkiye'nin güçlü sağlık sistemi, sosyal yardımlardaki başarısı ve zamanında alınan tedbirlerle çok şükür bugünlere geldik çok şükür. Koronavirüsün izleri psikolojimizi uzun süre etkileyecek olsa da elbette hayat devam ediyor. Milletimizin ama özellikle gençlerin ve çocukların zihnen ve ruhen rehabilite olmaları için devletimizin ilgili kurumlarının yanı sıra elbette bizim gibi gönüllü kuruluşlara da büyük görevler düşüyor” dedi.

Devamı: https://www.anadolugazete.com.tr/gundem/yazarlar-herfene-iftarinda-bulustu-103376h.htm

Bu haber toplam 377 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim