• İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Yeşilçam’ın Modern Dili: Şermin Yaşar

Yeşilçam’ın Modern Dili: Şermin Yaşar
Vildan KINALI yazdı

Şermin Yaşar'ın beşinci öykü kitabı 2021'in son aylarında okurlarıyla buluştu. Öykücülükten ziyade "Oyuncu Anne" kimliği ile tanıdığımız Şermin Yaşar esasen lisansını edebiyat alanında tamamlamış bir isim. Öyle bile olsa sosyal medya kimliği ve reklamcılık geçmişi, kitaplarına temkinli yaklaşmama neden olmuştu. Çocuklar için yazdığı eğlenceli kitapları okuduktan sonra yetişkinler için yazdığı öykülerine karşı merakım uyandı.

Deli Tarla isimli öykü kitabıyla 2021 Sait Faik Hikaye Armağanı'na layık görülen yazarın son öykü kitabı Kalk Yerine Yat on iki öyküden oluşuyor.Karakterlerin ön plana çıktığı hikayelerde bu karakterler üzerinden toplumsal bazı gerçeklere vurgu yapılmış. Karakter ve tipler hepimizin hayatında var olan, tanıdık insanlar. Bazı öykülerde daha özgün daha derinlikli cümleler yer alırken bazıları vasat seviyede kalmış. Birinin başından geçen olayı dinliyormuş hissi uyandıran öykülerin yanı sıra, sağlam bir sona bağlanmış olay öykülerini de göz ardı etmemek gerek.

Devamı: https://www.kitaphaber.com.tr/yesilcamin-modern-dili-sermin-yasar-k4717.html

Bu haber toplam 529 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim