• İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Yüksek İslam İlahiyat Oldu

Yüksek İslam İlahiyat Oldu
Yüksek İslam Enstitülerinde Tefsir-Hadis ve Fıkıh-Kelam bölümleri vardı, bir de bölümlere girmeye notu yetmeyenlerin bölümü, Temel İslam Bilimleri vardı.

Tefsir-Hadis bölümüne gireceğim diye epey gayret sarf etmiştim. “Fakültede böyle bölümler olmaz” mantıksızlığıyla bölümleri de kaldırmışlar. Hadi bölümleri kaldırdınız Kur’an-ı Kerim dersini bile üçüncü ve dördüncü sınıflarda kaldırmışlar hatta birçok İslami ilimlerin yerine dört çeşit Felsefe dersi koymuşlar.

1982 Eylül ayında üçüncü sınıfa devam etmek için geldiğimizde bir baktık okulumuzun ismini değiştirmişler. İsim büyümüş ama imkânlar ve kalite daralmış. Biz parasız yatılı öğrenci idik, “Fakültenin yatılısı olmaz” mantığıyla pansiyonumuzu kapatmışlar meslek yüksekokulu yapmışlar. Henüz ihtilal rüzgârları esiyordu, kimseye söz geçiremedik, müktesep hakkımız elimizden alındı. Sizi burslu yapacağız dediler onu da yapmadılar.

Sille-Esentepe mahallesinde Karamanlı arkadaşım Mehmet’le ev kiraladık, bir yıl boyunca yaklaşık yirmi km gittik yirmi km geldik. Bir otobüsle Zafer Meydanına geliyorduk, bir otobüsle de Meram Yeniyol’daki okulumuza ulaşıyorduk. İnsan alışıyor demek ki, pansiyonda iken geç kalırdık ama Sille’den hiç geç kaldığımız olmadı. Sille, Konya’nın tarihi bir semti, eskiden çarşı ve pazarlarıyla, Ermeni vatandaşlarıyla bir ticaret merkezi imiş. Esentepe’ye Tahir Büyükkörükçü hocanın Erenköy Mahallesinin önünden geçip giderdik.

Devamı: https://www.insaniyet.net/yuksek-islam-ilahiyat-oldu/

Bu haber toplam 282 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim