• İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Ahi Evran Üniversitesinde “Mehmet Akif Ersoy” Konulu Panel Düzenlendi

Ahi Evran Üniversitesinde  “Mehmet Akif Ersoy” Konulu Panel Düzenlendi
Ahi Evran Üniversitesinde “Mehmet Akif Ersoy” Konulu Panel Düzenlendi

Ahi Evran Üniversitesi, evrensel ve ulusal değerleri benimsemiş, toplumsal duyarlılık ve sorumluluk duygusu gelişmiş, çok yönlü düşünebilen, araştıran, sorgulayan, bilimsel, toplumsal ve küresel çözümler üreterek Türkiye’nin ve insanlığın gelişimine katkıda bulanacak Ahi Evran Üniversiteli olmanın gururunu yaşayacak ve yaşatacak, uzman insan gücünün yetişmesine katkıda bulunuyor. Bu çerçevede; Üniversite Rektörlüğü tarafından Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 80. yılı ve İstiklal Marşımızın kabulünün 95. yılı olması dolayısıyla “Mehmet Akif Ersoy” konulu panel düzenlendi. 9 Mart 2016 tarihinde, Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda üniversitemiz öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Maksut Yiğitbaş’ın moderatörlüğünde düzenlenen panele konuşmacı olarak Araştırmacı-Yazar Beşir Ayvazoğlu, Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Mehmet Doğan, Şair- Yazar Mustafa Özçelik katıldı.

Kırşehir Garnizon Komutanı J. Alb. Murat Bulut, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin, Rektörümüz Prof. Dr. Vatan Karakaya, ilimiz yöneticileri, öğretim elemanları ile çok sayıda öğrencinin katıldığı panel, Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Radyo Televizyon Programcılığı öğrencilerinin hazırlamış olduğu Mehmet Akif ve İstiklal Marşı isimli video gösterisi ile başladı.

Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, Mehmet Akif Ersoy’u anlatma konusunu uzmanları olan konuklara bıraktığını ifade ederek başladığı açılış konuşmasında, Akif’in sadece kendi dönemine değil daha sonraki dönemlere de etki yaptığına vurgu yaparak kendisinin lise yıllarında Safahat’ı okuduktan sonraki hislerinin “Ben gerçekten çok fazla iman ve inanç değerlerine sahibim. Sırtımı dayayabileceğim bir tarihim var. Mücadele etmek zorunda olduğum bir geleceğim var”  şeklinde oluştuğunu söyledi.

Panelde ilk söz alan Mehmet Doğan, Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı yazma sürecine kadar olan yaşantısını anlatarak “Mehmet Akif Ersoy o dönemde bu şiiri yazabilecek ümit ve aksiyona sahipti. O, İslami şair olarak milli mücadelenin sivil kahramanıdır. İçinde bulunulan ümitsiz anda ümit ve iman telkin eden şiiri ancak O yazabilirdi” dedi.

“Milletimizin o dönemde yaşadığı hadiselerin içinden İstiklal Marşı’nın çıkmaması mümkün değildir” diye sözlerine başlayan Beşir Ayvazoğlu, İstiklal Marşı’nın o dönemde milletin yaşadığı olayların, tarihin içinden çıktığını, iki günde yazılacak bir şey olmadığını belirtti. Mehmet Akif Ersoy’un hasta yatağında İstiklal Marşı’nın değiştirilmesi ile ilgili soruya “Allah, bu millete bir daha istiklal marşı yazdıracak günler yaşatmasın” dediğini hatırlatarak “Var olma-yok olma mücadelesinin en yetkin örneği bayrağımız değiştirilemeyeceği gibi İstiklal Marşımız da değiştirilemez” ifadelerini kullandı.

Akif sadece maziyi dile getiren bir şair değil,  O sadece tanıklıklarını bugüne aktarmadı diyen Mustafa Özçelik ise Mehmet Akif Ersoy’un milli ve dini değerlerimize bağlı yeni bir gençlik hayalinin olduğunu söyledi.

Panel, Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın panelistlere hediye vermesi ile sona erdi.

 

 

 

Bu haber toplam 1298 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim