• İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Aydın Ünal: Akif

Aydın Ünal: Akif
1915'te Hicaz'da Şerif Hüseyin ve oğulları İngilizlerle işbirliği yaparak Osmanlı Devleti'ne karşı bir isyan hazırlığına girerler.

Enver Paşa, Hicaz'da Şerif Hüseyin'in karşısındaki önemli şahsiyetler olan İbnürreşit ve İbnüssuud'u Osmanlı lehine ikna etmek üzere bir heyet teşkil eder. Teşkilat-ı Mahsusa Reisi Kuşçubaşı Eşraf başkanlığındaki heyete, Enver Paşa'nın özel ricasıyla, Mehmet Akif de dahil olmuştur. Medine yakınlarında, Hicaz demiryolunun çöldeki son istasyonu olan El Muazzam'da heyet mola verir. Eşref Bey, istasyondaki telgraf aracılığıyla, 3 aydır uzak kaldıkları İstanbul'la, Enver Paşa'yla irtibat kurar. Enver Paşa, “Ya, demek hepiniz afiyettesiniz. Akif Bey Hocamız da iyidirler, pek memnun oldum, selamlarımı söyleyiniz... Benim de size iyi, pek iyi bir haberim var. Çanakkale'de muzaffer olduk, harp zaferimizle sona ermiştir” müjdesini verir.

Devamını yazar Feridun Kandemir aktarıyor:

 

Devamı için: http://www.yenisafak.com/yazarlar/aydinunal/akif-2035212

Bu haber toplam 1721 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim