• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

D. Mehmet Doğan: Böyle büyük değerleri yaşatmak boynumuzun borcudur

D. Mehmet Doğan: Böyle büyük değerleri yaşatmak boynumuzun borcudur
İstiklâl şairimiz Mehmet Âkif Ersoy, vefatının 76. yıldönümünde, Türkiye Yazarlar Birliği’nce tertiplenen mütevazı bir anma toplantısı ile, Taceddin Dergâhı’nda yâd edildi.

Konuşmanın zor olduğu zamanlarda Âkif’in şiirleri ile dirilmeyi seçtiklerini belirten D.Mehmet Doğan, sözlerini kuvvetlendirmek için onun şiirlerini okuduklarını söyledi.

“Böyle büyük değerleri yaşatmak boynumuzun borcudur.” diyen Doğan, 34 yıl önce onu, İstiklâl Marşı’nın yazıldığı binada anmaya başladıklarını hatırlatarak, bundan sonra da ömürleri oldukça, Âkif’i anmayı sürdüreceklerini ifade etti.

TYB Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı D. Mehmet Doğan’ın konuşmasından sonra Özel Çağrı Okulu öğrencileri, hep birlikte İstiklâl Marşı’nı seslendirdiler.

TBMM Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı ise konuşmasında, 10 gün önce Hz. Mevlana’yı yâd ettiklerini, şimdi de vefatının 76. yıldönümü vesilesiyle millî şairimiz Mehmet Âkif Ersoy’u andıklarını belirterek, yazar Necmettin Turinay’ın bir sözüne atıfta bulundu. “ Onların ruhu, yaşadığımız coğrafyayı bir yorgan gibi kaplıyor.”

Mehmet Âkif’in derdi olan, aşkı olan bir büyük şahsiyet olduğunu ifade eden Kabakcı, “ onlar hiçbir zaman ümitsiz olmadılar. Bizler de onların nesli olarak, ümitsiz olmayacağız. Gelecek daha güzel olacak. “ dedi.

Esnaf ve Sanatkârlar Derneği Başkanı Mahmut Çelikus da, emperyalizmin aynı gaddarlığı ile devam ettiğini vurguladı. Konuşmasında, dünyanın dört bir tarafında ve özellikle Suriye’de yaşanan acılara değinen Çelikus, Âkif’ten alacakları çok dersler olduğunu söyledi.

Mehmet Âkif Ersoy’u anma toplantısı, Hafız Fikret Cömert’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile sona erdi.

Haber: Sami Terzi

anma1anma2anma3 

 

Bu haber toplam 1463 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim