• İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Düşünce seminerleri başlıyor

Düşünce seminerleri başlıyor
İlk toplantı 15 Ocak cumartesi Doç. Dr. Mustafa Orçan “Türkiye’de düşünce, siyaset ve Popüler Kültür” üzerine konuşacak TYB Düşünce hayatımızla ilgili bir dizi seminer başlatıyor.
mustafaorcan

İlk toplantı 15 Ocak cumartesi

Doç. Dr. Mustafa Orçan “Türkiye’de düşünce, siyaset ve Popüler Kültür” üzerine konuşacak

TYB Düşünce hayatımızla ilgili bir dizi seminer başlatıyor.

Teknolojik gelişmelerle geniş çaplı karşılaşmamız II. Abdülhamit dönemindedir. Fotoğraf makinesinden, tramvaya kadar birçok yeni teknoloji ile  birlikte moda ürünlerinden oluşan tüketim malzemeleri Osmanlı’nın son yıllarına damgasını vurdu.

Cumhuriyet’ten sonra Türkiye’deki kültürel piramit Osmanlı’nın son dönemindeki düzeye bile ulaşamadı. Yüksek kültür ile avam arasında belirgin bir fark görülmüyordu. Günümüzde kullanıldıktan sonra atılmayacak hiçbir şey Türk kültürü içinde yer bulamamakta. Türk düşüncesi de popüler kültüre endeksli hale geldi. Düşüncenin seyri iletişim organlarının yolunu takip etmekten geri kalmıyor.

Doç. Dr. Mustafa Orçan Türk düşünce ve siyasetinin bugünkü durumuyla hâkim popüler kültür ilişkisini 15.01.2011, saat 13.00’da Türkiye Yazarlar Birliği’nde vereceği seminerle enine boyuna ele alacak.  (Sunan: Ercan Yıldırın. Mekan: Mehmet Akif Divanı)

Bu haber toplam 778 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim