• İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

Yazar Okulu 20. Dönemi TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan'ın kapanış dersi ile tamamlandı

Yazar Okulu 20. Dönemi TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan'ın kapanış dersi ile tamamlandı
  Türkiye Yazarlar Birliği bünyesinde 14 yıldır devam eden, 400’ün üzerinde mezunu bulunan Yazar Okulu – Yazarlığa Hazırlama Seminerleri’nin 20. Döneminin kapanış programı TYB Şeref Başkanı D.

 

DSCF5864Türkiye Yazarlar Birliği bünyesinde 14 yıldır devam eden, 400’ün üzerinde mezunu bulunan Yazar Okulu – Yazarlığa Hazırlama Seminerleri’nin 20. Döneminin kapanış programı TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan'ın kapanış dersi ile tamamlandı. Derisn ardından öğrencilere İştirak Beratları takdim edildi. 

Yazar Okulu kapanış dersinden önce TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç yaptığı açılış konuşmasında, TYB’nin kurumsallaşmış Yazar Okulu programı hakkında bilgiler verdi. Yazar Okulu’nun önce iyi bir okur olma yönünde adım atmayı sağladığını ve bunun yanında tahammül etmeyi, fark etmeyi, rahatsız olmayı öğrettiği için önemli olduğunu düşündüğünü söyledi.

Yazar Okulu 20. Dönem’de ders veren Doç. Dr. Ali Osman Kurt yaptığı selamlama konuşmasında; Yazar Okulu programında 5 ders verdiği programı okulda 28 haftada verdiğini anlatarak başladı ve “Burada en çok sevdiğim şey anlattığım konularda “Hocam bu sınavda çıkacak mı?” diye sormamaları oldu. Burada herkes öğrenmek için vardı” dedi.

Yazar Okulu 20. Dönem öğrencileri adına konuşan öğrencilerden Mehmet Zahit Yener Yazar Okulu programı hakkında görüşlerini bildiren bir konuşma yaptı. Buraya gelen öğrencilerin hepsinin bir amaçla geldiğini ve burada dolu dolu bir on hafta geçirdiklerini anlattı. “Burada hiçbir şeyin dayatılmadığını sadece anlatıldığını gördüm. Bize yeni kapılar açıldı. Biz bize açılan kapılardan başka kapılar açmaya çalışarak devam edeceğiz” ifadelerin kullandı.  Ardından emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerine son verdi.

TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan ise Yazar Okulu kapanış programında yaptığı derste, “İnsanlığın macerası anlama ve anlatma üzerine kuruludur” diyerek sözlerine başladı ve yazarlığın tarihinin yazının tarihi ile başladığını söyledi. “Yazıdan önce söz ustaları vardı, söz ile musiki bir arada idi” dedi ve “edebiyat” kelimesinin anlamı üzerine konuşup yazı alanının artık yalnız edebiyat ile sınırlı olmadığını anlattı. Bazı mesleklerle yazarlığın paralel gittiğini bu mesleklerin başında da gazeteciliğin geldiğini söyledi. Son çeyrek asırda ise teknolojinin çok hızlı gelişmesi ile yazı alanının da değişim içine girdiğini ifade etti. Sözlerine Hoca Ragıp Paşa’nın “eğer maksud eserse mısra- berceste kafidir” sözlerini söyleyerek ve hocalara ve öğrencilere teşekkürlerini ileterek son verdi.

D. Mehmet Doğan’ın dersinin ardından Yazar Okulu Öğrencilerine ve hocalarına berat takdimi yapıldı.  

DSCF5841

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç

DSCF5851

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doç. Dr. Ali Osman Kurt 

DSCF5856

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mehmet Zahit Yener 

DSCF5866

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSCF5867

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSCF5868

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSCF5869

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSCF5870

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSCF5871

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSCF5872

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSCF5873

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSCF5874

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSCF5875

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSCF5882

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 3847 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim