• İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C

İsmail Kılıçarslan'dan: Mehmet Akif Hindikuş Dağları’nda

İsmail Kılıçarslan'dan: Mehmet Akif Hindikuş Dağları’nda
1936 yılının 27 Aralık günü...

Bir şair, İstiklal Caddesi’nin meşhur Mısır Apartmanı’nda ruhunu Rahman’a sessiz sedasız teslim ediyor. Ertesi gün bir üniversite öğrencisi, gazetede çıkmış küçücük bir haberi fark edip arkadaşlarını örgütlemese cenazesi de sessiz sedasız kaldırılacak. Fakat bu örgütleme sayesinde binlerce insan Edirnekapı Şehitliği’ne yürüyor ve böylelikle İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un cenazesi ‘kendiliğinden gelişen’ unutulmaz bir törene dönüşüyor.

Mehmet Akif’i Mehmet Akif haline getiren dört temel hususiyet var: Aksiyon adamlığı, keskin zekâsı, minnetsizliği ve millet (yani ümmet) için çarpan kalbi. 

Döneminin sırça köşkünde oturan pek çok şairinin aksine durmaksızın ‘mücadeleye gömülü’ bir hayat sürdü Mehmet Akif. Dergi çıkardı, Abdülhamit’in istibdadına karşı çıktı, Teşkilat-ı Mahsusa’ya katıldı, İstiklal Savaşı esnasında il il gezerek camilerin minberinden ‘istiklal yanlısı’ vaazlar verdi.

1920’de mücadelenin kalbine, Ankara’ya geldi. Meclis kayıtlarında adının yanında ‘Burdur milletvekili ve İslam şairi’ yazıyordu.

Yazının devamı için: http://www.yenisafak.com.tr/yazarlar/ismailkilicarslan/mehmet-akif-hindikus-daglarinda-2006825

Bu haber toplam 2305 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim