• İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Mahmut Bıyıklı TRT Kent Radyo İstanbul'da Konuştu

Mahmut Bıyıklı TRT Kent Radyo İstanbul'da Konuştu
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı, TRT Kent Radyo İstanbul’a konuk oldu.

TRT Kent Radyo İstanbul’da yayınlanan ve Zeynep Bayraktutan’ın sunduğu İstanbul’da Bir Nefes programının konuğu TYB İstanbul Başkanı Mahmut Bıyıklı oldu. Bıyıklı, Çanakkale şehitlerinin yâd edildiği programda şunları söyledi:

“Mehmetçik Çanakkale’de binlerce insanlık dersi verdi. Mehmetçiğin merhametinden düşmanı da yararlandı. Kendisini tehlikeye atarak, yaralı düşmanını sırtlayıp, siperine götürdü. Daha aradan bir asır bile geçmeden, bırakın düşmanlarını; dostları, hatta çocukları ve torunları dahi, o insanlık örneklerine yabancılaştı. Şimdi, Mehmetçiğin Çanakkale’de yaşadığı insanlığa bütün dünya muhtaçtır.  Çünkü, açık ve örtülü savaşlarda yine acımasızlıklar, sömürüler, bencillikler yaşanıyor. Yine insanlar, küçük çıkarlar uğruna açlığa ve ölüme terkediliyor. Özellikle de Müslümanlar, yine dünyanın her yerinde, kana, gözyaşına, acıya boğuluyor.”

Bıyıklı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’de siyasetin dile müdahalesi ilimde, edebiyatta, iletişimde ve felsefede zirvelere ulaşmanın zeminini tahrib etti. Türkiye’de ilim dilini kaybetti, edebiyat dilini kaybetti, iletişim dilini kaybetti, felsefe dilini kaybetti.. Biz Balkanları niçin kaybettik biliyor musunuz? Bunun tek bir sebebi vardır. Bu da Slav Araştırma Cemiyetleri'nin kurduğu Dil Kurumlarıdır, bizim içimizde yaşayan insanların millî tarihlerini yazıp millî şuurlarını uyandırdığı zaman biz Balkanlarda Trakya hudutlarına çekildik. Medeniyet iddiasında olan bir toplum, medeniyet dilini inşaya mecburdur. Bu da köklerini bilmek ve o kökler üzerinde yükselmekle olur.”

Son olarak Bıyıklı, ümitvar olduğunu ifade etti ve sözlerini noktaladı:

“İnanıyoruz ki yeniden Çanakkale ruhunu kazanırsak, bir daha Kuvayı Milliye aşkını yakalarsak, maddeten ve manen çok güçleneceğiz, önümüz açılacak ve biz, bir kez daha dünyaya insanlık nedir gösterebileceğiz. Asla ümidimizi kesmiyoruz.”

Bu haber toplam 826 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim