• İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

TYB Ankara Şubesi'nde Naatların Işığında Sevgili Peygamberimiz Anıldı

TYB Ankara Şubesi'nde Naatların Işığında Sevgili Peygamberimiz Anıldı
Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi, Sevgili Peygamberimiz'i anmak için yürekleri huzur ve muhabbetle dolduran bir Naat Programı düzenledi.
TYB Ankara Şubesi Başkanı M. Sait Uluçay'ın açılış konuşmasıyla başlayan programda Uluçay, naatların Sevgili Peygamberimiz'in yüce şahsiyetini, engin ahlakını ve ışık saçan sünnetini anlatan, bir nevi aşk ve bağlılıkla yazılmış övgü ve ilahiler olduğunu dile getirdi. Programın temel gayesinin, bu naatlar vasıtasıyla Peygamberimizi yâd etmek, kutlu doğumunu, hayatını ve yüce ahlakını yüceltmek olduğunu vurguladı.
 
Edebiyatın dilin en güzel yönlerinden biri olduğunu ve bu programda dilin bu zarif ve etkileyici yönünün naatlar vasıtasıyla Peygamberimizin güzelliklerine ithaf edileceğini belirten Uluçay, kelimelerin büyüsüyle, ruhların yükselişiyle ve gönüllerin coşkusuyla O'nu yücelteceklerini ifade etti.
 
Açılış konuşmasının ardından Vural Çakır tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Sunucu Mehmet Kürşat Aldemir'in Nurullah Genç'in "Yağmur" şiirini seslendirmesinin ardından program naatlara bırakıldı.
 
Banu Sancak, Gonca Yılmaz Hatunoğlu, Hamit Göksoy, İbrahim Eryiğit, İsmail Okutan, Lokman Gül, Mehmet Küçükeken, M. Sait Uluçay, Muhammed Burak Tunay, Musa Kabadayı, Rânâ İslam Değirmenci, Vural Çakır ve Zeynal Abidin Payas, duygu yüklü naatlarıyla programa renk kattılar.
 
Her bir naat, Sevgili Peygamberimiz'e duyulan sevgiyi, saygıyı ve bağlılığı dile getirirken, salondaki atmosferi manevi bir havayla doldurdu.
 
Program sonrasında TYB Ankara Şubesi başkanı M. Sait ULUÇAY ve Yönetim Kurulu üyeleri şairlere teşekkür beratlarını verdiler. 
 
TYB Ankara Şubesi'nin düzenlediği Naat Programı, yürekleri coşkuyla dolduran, ruhları huzurla besleyen bir program olarak hafızalarda yer edindi.
6dce0662-1aea-4660-9cdf-6292556b7dce.jpg 8c73615c-24c9-4c15-8e49-434f02e1f3c4.jpg697c61f0-3da8-4d2e-9413-4bd0cd594ee2.jpg
Bu haber toplam 609 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim