• İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

TYB Bolu Şubesi Töreli Türk Edebiyatı Okumaları 108

TYB Bolu Şubesi Töreli Türk Edebiyatı Okumaları 108

Türkiye Yazarlar Birliği Bolu Şubesi 108. Hafta Töreli Türk Edebiyatı Okumaları 15-22 Nisan Turizm Haftası münasebetiyle Bolu Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü işbirliğiyle Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Karaçayır Gençlik Merkezi bahçesinde yer alan otağda Bolu ilindeki kamu kurumlarının değerli yöneticileri ve Töreli sohbetlerin müdavimlerinin iştirakleri ile gerçekleştirildi.

Musahabenin başında geçekleştirilen tanışma faslından sonra Doç. Dr. Ertuğrul Karakuş “Töreli” kavramı ve “Töreli Türk Edebiyatı” okumalarından muradın ne olduğu hakkında katılımcılara bilgi verdi. Töreli yazar, şair ve mütefekkirlerden örnekler verdikten sonra Töreli Türk Edebiyatı olarak başlayan musahabelerin farklı disiplinlere nasıl tekâmül ettiğini anlattı. Töreli Yönetim, Töreli İktisat, Töreli İçtimaiyat, Töreli Tarih, Töreli Diplomasi, Töreli Siyaset, Töreli Halkla İlişkiler, Töreli Basın ve Medya, Töreli İletişim, Töreli Eğitim gibi farklı disiplinlerin de töreli nazariyat açısından değerlendirilerek okunmaya başlandığını ve Töreli nazariyata olan teveccühün artışından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sonrasında sırasıyla başladığı ilk günden bugüne kadar Gençlik Merkezinin kapılarını Töreli okumalar için Cuma günleri topluluğa açan Bolu İl Müftülüğüne ve kıymetli çalışanlarına, Turizm Haftası münasebetiyle şehrin yöneticileri ile topluluğumuzu buluşturan Bolu Kültür ve Turizm İl Müdürlüğüne ve bu haftaki okuma için Gençlik Merkezlerindeki otağı tahsis ederek ev sahipliği yapan Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne, ayrıca her hafta Töreli Türk Edebiyatı okumalarına katılan, katkı sunan tüm gönül dostlarına teşekkür ederek sözü “İş Hayatında Töreli Kaynak Yönetimi” başlıklı musahabenin takdimi için Doç. Dr. Özgür Çark’a devretti.

Şol gökleri kaldıranın, donatarak dolduranın, ol deyince olduranın, doksan dokuz adıyla, diyerek söze, yitirdiklerimiz ile içinde bulunduğumuz bu otağın da atmosferine uygun olarak töreli bir şekilde başlayalım diyen Çark, sözlerinin devamında:

Kıymetli hazirun, hepinizi saygı ve hürmet ile selamların en güzeli olan yüce Allah’ın selamı ile selamlıyorum.

Devamı: https://torelifikir.net/ty/tyb-bolu-subesi-toreli-turk-edebiyati-okumalari-108/

Bu haber toplam 280 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim