• İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Mehmed Âkif Ersoy 5.Bilgi Şöleni Tamamlandı

Mehmed Âkif Ersoy 5.Bilgi Şöleni Tamamlandı
Türkiye Yazarlar Birliği’nin İlim Yayma Cemiyeti ile birlikte düzenlediği Milli Mücadele ve İstiklâl Marşı temalı Mehmed Âkif Ersoy 5.Bilgi Şöleni dün sona erdi.   Saat 10.

 

Oturum Başkanı Prof. Dr. Nesimi Yazıcı başta olmak üzere diğer öğretim üyeleri de değerlendirme konuşmalarıyla gölgede kalan bazı noktaları açıklığa kavuşturmaya çalıştılar.

Son değerlendirme konuşması için kürsüye gelen TYB Şeref Başkanı D.Mehmet Doğan da; üç gün boyunca Mehmed Âkif etrafında konuştuklarını, sunulan tebliğler hakkında tartışmak için zamanın yeterli olmadığını vurgulayarak bunu sempozyumun üç gün sürmesine bağladı. Değerlendirme ve Kapanış Bölümü’nde söz alan öğretim üyelerinin konuşmalarına dair kısa bir değerlendirme de yapan Doğan, Batılıların Türk kavramını İslâm kavramı ile birlikte kullandıklarını, Mehmed Âkif’in hiçbir zaman ırk üstünlüğü davası gütmediğini belirtti. 4 yıldır devam eden bilgi şölenleri sayesinde 130’a yakın bildirinin bulunduğu bir külliyata sahip olunduğunu kaydeden D. Mehmet Doğan, bu seneki 5. Bilgi Şöleni’ninde sunulan tebliğlerin de kitaplaştırılmasından sonra Mehmed Âkif ile ilgili en geniş külliyatın ortaya çıkacağını söyledi. Bilgi şölenine yurdun dört bir yanından genç ilim adamlarının katıldığına dikkat çeken Doğan, bu durumun ümit verici olduğunu belirtti. Mehmed Âkif Bilgi Şölenlerinin genç ilim adamlarınca sürdürüleceğine inandığını söyleyen Doğan, sempozyumda emeği geçenlere, desteklerini esirgemeyenlere teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Katılımcılar daha sonra Mehmed Âkif Ersoy 5.Bilgi Şöleni onuruna Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez’in verdiği yemeğe katılıp yemek sonrası yeni bir bilgi şöleninde buluşmak temennileriyle vedalaştılar.

Bu haber toplam 964 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim