• İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Mustafa Uçurum: Milletin sesi Mehmet Âkif

Mustafa Uçurum: Milletin sesi Mehmet Âkif
Milli Eğitim Bakanlığı 2019 yılında Mehmet Âkif ile ilgili yapılacak programlarda ana temayı belirledi: “Milletin Sesi Mehmet Âkif.” İsabetli, yerinde bir karar bu.

Mevzu Mehmet Âkif olunca benim için daha bir önem arz ediyor yapılacak her türlü faaliyet. Çünkü bir taraftan milletin sesi Mehmet Âkif diyenler olduğu gibi bir yandan da içlerindeki bütün kini her fırsatta Âkif’e kusmak isteyenler de varlığını devam ettiriyor.

Peki, Âkif’i sevmeyenler, onun adını bile anmak istemeyenler kinlerini nereden almaktalar? Dün de vardı böyle düşünenler, bugün de. Derdi, davası memleket olan, Kuran olan bir şaire saldıranların elbette kendilerine göre sebepleri olduğu aşikâr. Cennet vatanım dediği yurdunu terk etmek zorunda kalan Âkif, birilerinin kışkırtması sonucunda huzursuz bir hayatı yaşamak zorunda bırakılmış, çağdaş Türkiye’nin önünde bir engel olarak görülmüştür. Çünkü Âkif ilhamını batıdan değil Kuran’dan alan bir şairdi.

Olaylara yaklaşım tarzı her zaman çok önemli. Özellikle de toptancı bir zihniyet insanı çoğu kez yanlışa sürükleyebiliyor. Âkif’in de bir fani olduğundan yola çıkmak gerek. Yanlışları olabileceğini unutmamalı.

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/mustafa-ucurum/milletin-sesi-mehmet-kif/haber-198240

Bu haber toplam 768 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim