• İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Tarık Buğra 100 Yaşında

Tarık Buğra 100 Yaşında
Büyük romancımız Tarık Buğra bu sene 100 yaşında!

Türkiye Yazarlar Birliği, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ve Anadolu Mektebi işbirliğiyle, “Tarık Buğra ile 100 Yıl” başlığı altında 12-14 Ekim 2018 tarihinde Ankara’da düzenlenecek bilgi şöleniyle ilgili çalışmalar sürdürülmektedir.

Cumhuriyet dönemi Türk romanının önemli isimlerinden Tarık Buğra’nın 100. doğum yıldönümünde öncelikle yazar hakkındaki mevcut literatüre çağdaş yaklaşımlarla katkıda bulunmak, ikinci olarak da yazarı ve eserlerini yeni nesillere tanıtmak hedeflerinden yola çıkarak bir bilgi şöleni yapılması planlanmaktadır. Bu amaca yönelik olarak katılımcı bilim insanlarının, sosyal bilimlerdeki çağdaş gelişmelerden ve çağdaş edebiyat kuramlarından yararlanarak Tarık Buğra’nın roman ve hikâyeleri üzerine daha önce yapılan çalışmalardan farklı yaklaşımlar geliştirmeleriyle mevcut literatüre katkı sağlamak hedeflenmektedir. Böylece hem Tarık Buğra hakkında bugüne kadar yapılmış çalışmalara bir yenisi eklenerek literatür zenginleştirilmiş olacak hem de çok sayıda bilim insanının farklı perspektiflerden değerlendirmeleriyle yazar ve eserleri üzerine ufuk açıcı, yenilikçi yorumlar geliştirilecektir.

Bilgi şöleninde sunulan her bir bildirinin, özelde Türk dili ve edebiyatı, genelde ise sosyal bilimlere birçok bakımdan önemli katkılar sunması hedeflenmektedir. Sempozyum sonunda basılması planlanan bildiri kitabının da gelecekte Tarık Buğra ve eserleri üzerine çalışmak isteyen araştırmacılar için ufuk açıcı ve yenilikçi bilgi ve yorumlar sunarak konu üzerinde kalıcı bir etki yaratması amaçlanmaktadır. 

Programın detayları hakkında daha sonra bilgilendirme yapılacaktır. Bu vesileyle selâm ve saygılarımızı sunarız.

 

Bu haber toplam 1772 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim