• İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Trabzon Sanatevi'nde 18 Mart 2014 Salı Günü düzenlenen etkinlik ile 18 Mart 1915 Çanakkale Şehitleri rahmetle ve minnettarlıkla anıldı.

Trabzon Sanatevi'nde 18 Mart 2014 Salı Günü düzenlenen etkinlik ile 18 Mart 1915 Çanakkale Şehitleri rahmetle ve minnettarlıkla anıldı.
Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şube Başkanı Haydar Çoruhlu açış için yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi: “18 Mart Çanakkale Şehitlerini rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz.

 

Ve bu savaş; Türk’ü, Kürt’ü, Çerkez’i, Laz’ı, Arnavut’u, Arap’ı, Boşnak’ı, Gürcü’sü ile, bayrağını düşürmemek için yan yana şehit düştüğü büyük vatan savunmasıdır.

 

Çanakkale; inanç, vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duygularının, zamanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı koymadaki üstün başarısını gösteren büyük bir mücadeledir.

Bir düğüne gider gibi kurşunlara atılan kahraman askerlerimizin destanıdır Çanakkale.

 

..Çanakkale Zaferi… Çanakkale Destanı. Bu destan gerçek; bu destan yaşanmış. Hala kan ve barut kokan Çanakkale dağları ise bu destana şahit…

 

Kıymetli şeylerin değeri kaybedilince anlaşılır. İşte bu kıymetli değerlerimizi kaybetmeden anlayalım. Çanakkale’de üzerine yağmur gibi kurşun yağarken, mermisi bittiği için tüfeğinin ucuna paslı süngüsünü takıp, bu inançla, bu hırsla, bu aşkla ‘YA ALLAH’ diyerek, ölüme yürüyen nesli unutmayalım. Ve biz bu nesle aşina olalım.

 

Biz biliyoruz ve yürekten inanıyoruz ki, bizler ve gençlerimiz bu değerleri unutmayarak ve yine şunu çok iyi biliyoruz ki, her kıymetli şeyin bir bedeli vardır. Bu vatanın bedeli de Çanakkale’de.. Kurtuluş Savaşında şehit kanlarıyla ödenmiştir.

 

Sözlerime son vermeden Mehmed Akif Ersoy’u da anmak isterim. Bakın O istiklal Marşı’ndan sonra yazdığı şu mısralarla bize nasıl sesleniyor ve İstiklal Marşı’nı nasıl anlatıyor:

 

"Şiir için gözyaşı derleronu bilmek… yalnız

Aczimin gözyaşıdır bence bütün aşarım!

Ağlarım, ağlatmak, hissederim söyleyemem.

Dili yok kalbimin, ondan ne kadar bizârım.

Oku, şayet sana bir hisli yürek lâzımsa;

Oku, zira onu yazdım, iki söz yazdımsa…"

Ne mütevazilik değil mi?

 

Değerli konuklar, hepinizi… bizim buraya toplanmamıza vesile olan Kahraman Şehit ve Gazilerimizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Hepsinin ruhu şâd olsun. Geleceğimiz aydınlık ve açık olsun." şeklinde lonuştu.

unnamed_1

 




 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Çanakkale için yazılan şiirlerimn okunması ile program son buldu. 



Bu haber toplam 877 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim