• İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C

Yazarlar herfene iftarında buluştu

Yazarlar herfene iftarında buluştu
Türkiye Yazarlar Birliği’nin geleneksel hale getirdiği herfene iftarına TYB yöneticileri, şairler, yazarlar, gazeteciler, ilim adamları ve TYB dostları katıldı.

Kurumsal iftarların anlamını kaybettiği ve yozlaştığı bir dönemde Türkiye Yazarlar Birliği katılımcı bir iftar uygulamasıyla farklı bir tavır ortaya koydu. 15 yıl önce başlatılan “herfene iftarı” katılımcıların getirdikleri yemeklerin paylaşılması esasına dayanıyor.

 

Herfene köklü bir ahî geleneği…Yüzyıllar boyunca Anadolu’nun meslek sahibi halkı bu usulle bir araya gelerek dostluk ve kardeşlik ilişkilerini pekiştirdi.

 

Kelimenin kökeninin herifane (erkeklere mahsus), ârifane (ariflere yakışır) veya hirfetane (meslek sahiplerine ait) den geldiği sanılıyor.

 

Bu sene 7 Temmuz 2015 Çarşamba günü yapılan herfene buluşması geçen yıllara göre daha kalabalık bir katılımla gerçekleştirildi. TYB’nin Ankara Kızılay’da Sümer sokağı 11 numaradaki binasının giriş katı açık alanında yapılan iftarda TYB Vakfı Başkanı D. Mehmet Doğan, Başkan yardımcısı İbrahim Ulvi Yavuz, mütevelli heyetten Çetin BaydarMuhsin Mete, Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç, Genel başkan yardımcıları Ferhat Koç ve Osman Özbahçe, Genel sekreter İbrahim Eryiğit, Genel Sekreter yardımcıları ve Vedat Güneş, Yönetim kurulu üyeleri Prof. Dr. M.Kâzım Arıcan (Sosyal Bilimler Üniversitesi yeni rektörü),  Osman Güzelgöz ve Mahmut Erdemir hazır bulundular.

 

Eski başkanlardan Lütfi Şehsuvaroğlu, Nazif Öztürk, M. Atilla Maraş, eski yöneticilerden Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu, Adem Karafilik, Celil Güngör, Erbay Kücet, Hüseyin Albayrak, Memiş Okuyucu, Necmeddin Evci, Kâmil Yeşil, Tarkan Zengin iftarın katılımcıları arasındaydı.

 

TYB üyeleri ve dostları Faik Güngör, Kadir Ekinci, Prof. Dr. Remzi Fındıklı, Prof. Dr. Ahmet Bilgin (Kırıkkale Hukuk Fak. Dekanı), Prof Dr. Ahmet Emre Bilgili (MEB Müsteşar Yardımcısı), Dr. İbrahim Demirci (Talim Terbiye Üyesi), Prof. Dr. Şükrü Karatepe, Prof. Dr. Mustafa Orçan, Mustafa Aydoğan (Edebiyat Ortamı yayın yön.), Zafer Kızılca, Mehmet Oymak, M.Nuri Şahin, Durdu Güneş, Veysel Karafilik, Şükrü Demiryürek, Ankara şubesi yönetiminden Başkan Mehmet Kurtoğlu, yönetim kurulu üyeleri Dr. Cengiz Karataş ve Cenap Baydar, Vahdet Gazetesinden Kerime Yıldız ve Bahaddin Carda iftara renk kattılar. 

 

TYB Çalışanları Mustafa Ekici, Ahmet Emre Doğan, Alaaddin Varol ve Merve Aksakal’ın organizasyon becerileri takdirle karşılandı.

 

Prof. Dr. Ahmet Bilgin’in iftar duasından sonra bu vesileyle bir araya gelen dostlar sohbet grupları oluşturdular. 

dscf6472.jpgdscf6478.jpgdscf6479.jpg

Bu haber toplam 1683 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim