Ahmet Varol: Vahşeti tehdit aracı olarak kullanmak

Ahmet Varol: Vahşeti tehdit aracı olarak kullanmak
Siyonist vahşetin iğrenç yüzünü iyi keşfedebilmek için onun bir mikro tipini zihnimizde canlandıralım. Farz edin ki bir kişi başka bir kişiyle kavgalı ve ona zorla bir şey yaptırmak istiyor.

Karşı taraf da hakkını istiyor ve tehditlere, baskılara boyun eğmiyor. Çünkü biliyor ki boyun eğerse gasp edilmiş haklarından hiçbirini geri alamayacağı gibi tehdit edildiği hususlarda güvenceye kavuşması ihtimali de yok. Hem gasp edilen hakları geri alınamamış hem de kendisine yönelen iğrenç ve vahşi tehditler devam ediyor olacak. 

Saldırgan taraf kendisinin silah ve destek gücünü kullanarak karşı tarafı arabasını yakmakla tehdit ediyor ve yakıyor. Sonra evini yıkmakla tehdit ediyor ve yıkıyor. Sonra çocuklarını katletme, eşini kaçırma gibi iğrenç tehditlerde bulunuyor. Ama bir yandan da karşısındakine, “Teslim olursan bu tehditler konusunda bir güvenceye kavuşamayacaksın, belki biraz ara verir ama o ara geçtikten sonra tehdit ve saldırılara kaldığım yerden devam ederim!” mesajları veriyor. Bu durum karşısında hakkını elde etmek için mücadele edenin yapabileceği tek şey elindeki imkan ve avantajları son raddesine kadar kullanmaktır. 

Siyonist işgal güçleri Gazze’ye yönelik olarak dört aydan fazla bir süredir sürdürdükleri saldırılarında vahşeti son raddesine kadar kullandılar. Bu yüzden evlerini terk etmek zorunda kalan insanlardan yaklaşık bir buçuk milyon kişi Refah bölgesine toplandı. Burada şu an oluşan nüfusun %80-85’i bölgenin ahalisinden değil. Gazze Şeridi’nin orta ve kuzey kesimlerinden buraya sürülmüş insanlardan oluşuyor.

Türkiye’de genellikle Mısır’a açılan sınır kapısından dolayı tanınan Refah aynı zamanda Gazze Şeridi’nde, buranın en güneyinde yer alan bir idari bölgedir. Gazze Şeridi’nde il statüsünde olan en küçük idari bölge niteliğindedir. Bu idari bölgenin merkezinde Refah şehri bulunuyor. Mısır sınırında olması sebebiyle buradan Mısır’a açılan bir sınır kapısı var. 

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ahmet-varol/vahseti-tehdit-araci-olarak-kullanmak-44561.html

 
Bu haber toplam 120 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim