• İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Arap kışı Amerikan baharı

Arap kışı Amerikan baharı
2011’in tam bu günlerinde Tunuslu Muhammed Buazizi’nin kendini yakması ile başlayan, ardından Mısır, Libya, Yemen, Suriye gibi ülkelere sıçrayan isyan dalgası ‘Arap Baharı’ olarak isimlendirilmişti.
Tabiat kanunları gereği, bahardan sonra yazın gelmesi icap ederdi. Tunus, Mısır, Yemen, Libya diktatörlerinin koltuktan edilmesine rağmen, Arap ülkelerine bahar gelmek şöyle dursun eskisinden beter kışlar geldi.
 
Yemen, Suriye, Libya’da çıkan Batı mahreçli iç savaş neticesinde milyonlarca kişi öldü veya sakat kaldı, çok daha fazlası yerini yurdunu terk etti. Bunca kan ve gözyaşı, Batılı liberal, seküler aç kurtları insafa getiremedi.
 
Bunca şeye rağmen hâlâ daha fazlasını istedikleri için iç savaşları körüklemeye devam ediyorlar. Tarihin en kadim medeniyetlerinden olan Yemen artık can çekişiyor. Libya ise Türkiye’nin müdahaleleri ile bir nebze olsun şimdilik rahat.
Bu haber toplam 248 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim